Közlemény

2024.07.02. 12:43

Aszfaltozzák a nagyürögdi körgyűrűt

Forrás: Bihar Megyei Tanács

Ciucur Losonczi Antonius

A Bihar Megyei Tanács közleménye szerint elkezdődött az utolsó aszfaltréteg öntése a nagyürögdi körgyűrűn, a teljes munkálatok 85 százalékával végeztek eddig. Ilie Bolojan megyei tanácselnök azt nyilatkozta: a jövő hét végén felfestik az útburkolati jeleket, majd a hónap második felében, július 25-én átadják a forgalomnak a terelőutat, mely „átveszi” majd a községen keresztülhaladó tranzitforgalom egy részét. Ezt követően ugyanakkor elkezdik négysávosra bővíteni a 79-es számú országutat a Mácsapuszta és a nagyváradi repülőtér közötti szakaszon.

A Nagyváradot Nagyürögddel összekötő út 8,3 kilométer hosszú lesz, és bicikliutakat alakítanak ki a nyomvonalán, ezek szélessége 2,5 méter. A körgyűrű fő tengelye Nagyváradtól Oláhapátiig halad és öt kilométer hosszú. Ezen a részen kezdődik a 79-es számú országúttal összeköttetést biztosító 1,6 kilométeres leágazás, a Mácsapuszta felé vezető községi út kereszteződésénél. A 79-es számú országút felé egy másik leágazás is lesz, amely Nagyürögd község központjába vezet. Ezt követően ez az út eléri a leendő metropolisz-körgyűrűt, amely csatlakozási lehetőséget jelent a 79-es, a 76-os és az 1-es országutakhoz.

A beruházást a megyei tanács költségvetéséből és európai uniós pénzforrásokból finanszírozzák, a 2021–2027 közötti Észak-Nyugati Regionális Program keretében, a kivitelező a PORR Construct Kft.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában