Segítségnyújtás

2024.07.14. 16:43

Bihar megyei gyermekek rekedtek az aradi vonatállomáson

Forrás: Facebook/Crucea Roşie filiala Arad

BN-összeállítás

Nyolcvan Bihar megyei gyermek és az őket kísérő 23 felnőtt ragadt szombaton az aradi vonatállomáson, miután a szerelvény, amellyel hazafele tartottak egy tengerparti táborozásról, lekéste a csatlakozást a Nagyváradra tartó járattal.

Forrás: Facebook/Crucea Roşie filiala Arad

A gyerekek többsége szalontai, madarászi, nagyváradi és székelyhídi gyermekotthonok lakói, akik a Cătunul Verde Alapítvány programja által először láthatták a tengert, táborozásukat a nagyváradi Swimathon jótékonysági rendezvényen összegyűlt pénzből finanszírozták. A vonat, amellyel hazafele tartottak, mintegy negyven perces késéssel, 9.52 órakor érkezett meg az aradi állomásra, a Nagyváradra tartó utasok ezért lekésték a csatlakozást, amely 9.14 órakor indult a Maros menti városból. Mindez a kánikulai időszakban történt, amikor a hatóságok vörös hőségriasztást adtak ki. A gyerekeket kísérő felnőttek az aradi vöröskeresztesektől kértek segítséget, akik gyorsan akcióba is léptek, tízórait és vizet osztva a vonatállomáson rekedt kirándulócsoport tagjainak, akik 12 órakor folytathatták hazaútjukat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában