Tudnivaló

2024.07.03. 16:53

Erkölcsi bizonyítványok igénylése

Illusztráció

ERDON-összeállítás

A Bihar megyei rendőrség emlékezteti a lakosságot arra, hogy a magánszemélyek minden olyan rendőrkapitányságon beszerezhetik az erkölcsi bizonyítványt, ahol elérhető ez a szolgáltatás. Az okmányt rendszerint helyben, vagy legtöbb három munkanapon belül ki is állítják. Ugyanakkor az erkölcsi bizonyítvány elektronikus úton is igényelhető a hub.mai.gov.ro/serviciu vagy a www.ghiseul.ro honlapon keresztül.
Az előbbi esetben az igénylőnek ki kell töltenie a felületen elérhető űrlapot, majd a személyazonossága ellenőrzéséért egyszer meg kell jelennie egy olyan rendőrkapitányságon, ahol állítanak ki erkölcsi bizonyítványokat. A ghiseul.ro felületen előbb regisztrálniuk kell a felhasználóknak. Az erkölcsi bizonyítványt az elektronikus személyazonosság-ellenőrzési eljárást követően lehet igényelni. Ez egy romániai bankintézet által kibocsátott internetes biztonsági kóddal (3D Secure Code) ellátott bankkártyával lehetséges. Az érvényesítést követően a rendszer átirányítja a felhasználót a hub.mai.gov.ro oldalra, ahol ki kell tölteni a már említett űrlapot.
Az HUB online szolgáltatást azért hozták létre, hogy megkönnyítse az állampolgárok interakcióját a Belügyminisztérium különböző szervezeteivel, hiszen ezen a felületen az intézmény által kínált több közszolgáltatás is elérhető.
Bihar megyében január 1. és május 31. között 25.014 erkölcsi bizonyítványt állítottak ki a rendőrkapitányságokon, míg országos szinten a HUB online felületen keresztül 177.385 dokumentumot adtak ki elektronikus formában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában