Tudnivalók

2024.07.23. 15:03

Részvételi költségvetés: lehet szavazni a benyújtott ötletekre

Fotó: Alexandru Nițescu

BN-összeállítás

Újabb szakaszába lépett a nagyváradi részvételi költségvetés idei programja: miután a váradi önkormányzat nyilvántartásba vette a helyi lakosok által benyújtott projekteket, július 8. óta két hónapon keresztül szintén a váradi lakosok szavazhatnak ezekről a javaslatokról. A 2024. évi participatív költségvetési felhívásra összesen 66 javaslat érkezett, ezek közül 48 ötletet hagyott jóvá az ezek elbírálására létrehozott bizottság. Ez a 48 projekt tanulmányozható a https://activ.oradea.ro/proiecte felületen, és ugyanitt lehet szavazni is róluk. A váradi polgármesteri hivatal közleménye idézi Eduard Floreának, a városháza gazdasági igazgatójának a szavait, aki elmondta, hogy a váradiak mind online, mind pedig a később megrendezendő találkozók keretében papír-alapon is voksolhatnak a projektekre, mindkét esetben egy-egy szavazatot adhatnak le. Az online szavazáshoz a polgároknak regisztrálniuk kell az activ.oradea.ro felületen, vagy Facebook-profiljukon keresztül léphetnek be a honlapra. Az online szavazás után a polgármesteri hivatal különböző helyszíneken és időpontokban közvitát tart a versenyben lévő projektekről, és ezeken az alkalmakon lehet majd szavazólappal voksolni. A javaslatokat a két voksoláson kapott szavazatok összesítése után fogják rangsorolni, és értelemszerűen a legtöbb szavazatot kapott terveket fogja a város megvalósítani. Az idei részvételi költségvetés 1.500.000 lej, egy-egy projekt megvalósítására maximum 100.000 lejt lehet elkölteni áfával együtt.

A részvételi költségvetés keretében a váradi polgárok nyolc kategóriában nyújthattak be projekteket. Az idén a legnépszerűbb a zöldterületek és játszóterek kategóriája, amelyben ezúttal 12 projekt verseng egymással.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában