Színház

2024.07.24. 15:15

Vígjátékkal folytatódik a nyári színházi fesztivál a várban

Bódis Gábor, a Nyíregyházi Mandala Dalszínház vezetőjének rendezésében Ray Cooney A miniszter félrelép című vígjátékával folytatódik július 29-én, hétfőn este (esőnap: július 30.) a várban az RMDSZ Bihar megyei szervezete, a Mandala Dalszínház, a MAKET és a Partium Alapítvány szervezésében zajló nyári színházi fesztivál.

Forrás: Mandala Dalszínház

Ciucur Losonczi Antonius

A történet szerint Richard Willey miniszter a parlament éjszakai ülése helyett izgalmasabb programot talál magának: az ellenzéki frakcióvezető titkárnőjével, Jane Worthingtonnal kíván kettesben „ülésezni” a londoni Westminster Hotel 648-as lakosztályában. Azonban a romantikus kaland a tervezettnél izgalmasabbra sikerül. Először is alkalmi szerelmi fészkükben találnak egy halottat. A „gyilkos” feltételezhetően a lakosztály megbízhatatlanul működő ablaka. A roppant kellemetlen szituáció megoldásához Richard parlamenti titkárát, George Pidgent hívja segítségül. A kutyaszorítóba került hármasnak nincs könnyű dolga, hiszen a szálloda igazgatója és főpincére mindig a legrosszabb pillanatban kopogtat a 648-asba. A helyzet csak fokozódik, amikor megjelenik Jane féltékeny férje, Richard felesége és George édesanyjának ápolónője. És az éjszaka még mindig tartogat meglepetéseket…

„A miniszter félrelép a Mandala Dalszínház egykori, és reméljünk újbóli sikerdarabja. Ezt a vígjátékot 2008-ban egyszer mi már bemutattuk, és játszottuk hosszú éveken keresztül nagy sikerrel. Úgy döntöttünk, hogy több mint tíz év elteltével eljött az ideje annak, hogy ismét elővegyük. Már csak azért is, mert a Mandala Dalszínház kis túlzással és enyhe nagyképűséggel talán Ray Cooney-szakértőnek is nevezheti magát, hiszen 1998-ban mi voltunk az első vidéki társulat, mely Ray Cooney-t játszott a budapesti Madách Színház után. Ez a Páratlan páros című vígjáték volt, amit Nagyváradon is láthatott a kedves közönség. Aztán bemutattuk a második részét is, majd következett A miniszter félrelép és A család ellen nincs orvosság. Úgyhogy gazdag tapasztalattal rendelkezünk Ray Cooney-t illetően. A miniszter félrelépről talán bátran kijelenthetjük, hogy ez a szerző legsikerültebb műve, hiszen számtalan díjat elvitt, Angliában például a legjobb vígjáték kategóriát is megnyerte a kilencvenes években. Nem véletlen, hogy magyar film is készült ezzel a címmel, Kern Andrással, Koltai Róberttel, Dobó Katával és Gáspár Sándorral, ami szintén nagy sikernek örvendett” – nyilatkozta lapunknak Bódis Gábor rendező, a Mandala Dalszínház vezetője.
A várható szereposztás a következő lesz: Richard Willey, a miniszter – Bódis Gábor; George Pidgen titkár – Kovács Attila; Jane Worthinton ellenzéki titkárnő – Vajnárovics Viktória; Pamela Willey, a miniszter felesége – Cserjési Beatrix; Ronnie, Jane férje – Bánhidi Péter; szállodaigazgató – Fitos Viktor; főpincér – Rozsályi Márkó; Miss Foster, ápolónő – Nagy Fruzsina; szobalány – Svéda Szabina; halott – Bacskai Zsolt. Díszlet: Tóth Kázmér, jelmez: Mandala Team. A nyári színházi fesztivál a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósul meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában