Mentőakció

2024.07.07. 15:17

Vízesésről zuhant le egy magyarországi turista

Forrás: Bihar megyei hegyimentő-szolgálat

BN-összeállítás

Több mint nyolcórás mentőakciót követően sikerült kimenteni egy magyarországi turistát, aki az Aló patak völgyében a Nagy Phaeton, más néven Bohogyó vízesésről (Săritoarea Bohodei) zuhant a mélybe. A vízesés körülbelül 90 méterről, több lépcsőben zúg alá. A Bihar megyei hegyimentő-szolgálat Facebook-oldalán közzétett bejegyzés szerint a férfit pénteken érte a baleset, a helyszínre elsőként a pádisi járőrcsapat érkezett ki. Mivel a baleset helyszíne nehezen megközelíthető annak meredeksége és a kidőlt fák miatt, erősítésre volt szükség, így a mentőakcióban részt vettek a Bihar-hágón (Vârtop) szolgálatot teljesítő, illetve a biharfüredi hegyimentők, valamint egy nagyváradi kiegészítő csapat is. Nyolc óra megfeszített, éjszakai munkát követően a balesetet szenvedett személyt reggel hét óra előtt sikerült kimenekíteni a lejtőről, a sérültet az Anette panzió előtt átadták a mentőknek, 11 órával azt követően, hogy beérkezett a segélyhívás – áll a hegyimentők bejegyzésében.

Forrás: Bihar megyei hegyimentő-szolgálat

A tájékoztatás szerint a mentőakció során az áldozat végig stabil állapotban, eszméleténél volt, együttműködött a hegyimentőkkel. A kimentett turistát a megyei kórház sürgősségi osztályára szállították, úgy tűnik, súlyos lábtörést szenvedett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában