Biztosítás

2024.08.21. 15:38

A tűzesetek miatt fizették a legnagyobb kártérítéseket

Kigyulladt ingatlanok miatt kellett a legtöbb kártérítést kifizetniük a biztosítóknak a vagyon- és a lakásbiztosítások esetében a 2024-es év első felében.

Illusztráció

Forrás: Facebook/IGSU

ERDON-összeállítás

A vagyonbiztosítás terén a legnagyobb kifizetett kártérítés 19,5 millió lej volt, derül ki az egyik biztosítócsoport által kiadott közleményből. Ezt az összeget egy kigyulladt és leégett gyártócsarnok miatt ítélték meg. A második legnagyobb kártérítési összeg ezen a területen 3,3 millió lej volt, amit egy hulladék-újrahasznosító gépnél történt tűz után fizettek ki. A harmadik helyen pedig egy 3 millió lejes kártérítés áll, amit szintén egy gyártócsarnok leégése után fizettek ki.
A lakásbiztosítás területén az első három legnagyobb kártérítési összeget szintén tűzesetek miatt fizették ki az ország különböző megyéiben. 670.000 lejes összeget egy Hargita megyében kigyulladt ház miatt ítéltek meg, ezt követte egy 590.000 lejes kártérítés Fehér megyében, a harmadik helyen pedig egy 280.000 lejes összeg áll, amit Ilfov megyében fizettek ki.
A casco gépjármű-biztosítás vonalon a legnagyobb kártérítés az év első felében hozzávetőleg 670.000 lej volt, amelyet egy árvíz miatt megsérült autódaru miatt fizettek ki. Második helyen egy 560.000 lejes kártérítés áll, amelyet egy menet közben kigyulladt kisteherautó miatt ítéltek meg. A harmadik, 530.000 lejt meghaladó kártérítést egy közúti balesetet követően fizettek ki, amely során egy teherautó felborult.
Az utasbiztosítás területén a legnagyobb kifizetett kártérítés 120.000 lej volt, amiből egy Törökországban agyvérzést szenvedett személy kórházi ellátását és kezelésének költségeit fedezték. Ugyancsak baleset miatt fizették ki a második legnagyobb összegű, 110.000 lejes kártérítést. Ez esetben egy olaszországi síbaleset áldozatának orvosi ellátását és kórházi költségeit fedezték. A harmadik helyen egy hozzávetőleg 77 ezer lejes kártérítés áll, amelyből szintén egy olaszországi síbalesetből eredő kulcscsonttörés műtéti költségeit fizették ki.
A felelősségbiztosítási vonalon a legnagyobb kártérítés körülbelül 2,4 millió lej volt, ezt egy gázrobbanásban megrongálódott lakás miatt fizették ki, a robbanást a hálózatban felgyülemlett gáz okozta. Egy 1,4 millió lejes kártérítést egy általános felelősségbiztosítási ügyben fizettek ki, míg 980.000 lejt a biztosított projektjével kapcsolatos károk miatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában