Beszámoló

2024.08.26. 14:41

Tábort szervezett a székesegyházi főplébánia

Ciucur Losonczi Antonius

Első alkalommal szervezett Szent László-tábort a nagyváradi római katolikus székesegyházi főplébánia, Pék Sándor esperes-plébános és Benedek Ramóna hitoktató. A programok ezen a héten zajlanak, mintegy huszonöt gyermeknek a részvételével. Mint ahogy a rendezvény elnevezése is mutatja, a fő cél Szent László tevékenységének, életszentségének, gondolkodásmódjának a megismerése. A tervezett foglalkozások, illetve ezek helyszínei is ehhez kapcsolódnak, a meghívott vendégek Zalder Éva magyar, valamint Kormányos László és Vincze Zsolt történelem szakos tanárok.

Hétfőn a Kanonok soron volt a gyülekező, melyet a székesegyház kincseinek felfedezése követett és Franz Kett-pedagógiai foglalkozás. Kedden a várban töltik a délelőttöt (Szent László szobránál, sírjánál, a vártemplomban), majd látogatást tesznek a püspöki palotában. Szerdán zarándoklat/kirándulás vár a táborozókra a következő útvonalon: biharpüspöki templom, bihari földvár, szalárdi református templom (Szent László-freskó), Szentjobb (Mercurius apát szobra, monostor, római katolikus plébániatemplom). Csütörtökön is több program lesz, a Kanonok sor 13. szám alatti közösségi teremben, a székesegyházban és a Szent Erzsébet Idősek Otthonában. Felidézik majd az előző három nap történéseit, felkészülnek a hálaadó szentmisére. Ugyanakkor karitatív tevékenység is várható, és közös tervezés a jövőre való tekintettel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában