Hitélet

2024.08.23. 13:32

Tábort szerveztek a biharpüspöki plébánián

A szerző felvételei

Ciucur Losonczi Antonius

Napközis tábort szervezett augusztus 19-től 23-ig 6–12 év közötti gyermekek számára a Biharpüspöki Szent Lőrinc Plébánia. A rendezvény programjában szerepelt egyebek mellett tűzoltó- és kutyaterápiás bemutató, kézműves-foglalkozás, hangszersimogatás, tábortűz és cserkészet is. Csütörtök este Böcskei László megyés püspök mutatott be szentmisét a helyi plébániatemplomban, Isten bőséges áldását kérve a táborozókra és a szervezőkre.

 

A megjelenteket Varga Sándor plébános köszöntötte, arra emlékeztetve a gyermekeket, hogy az adott térségben regnáló püspök neve minden római katolikus szentmisén elhangzik szerte a világban, és most a nagyváradi egyházmegye vezetője személyesen eljött hozzájuk, hogy közösen imádkozzanak, s barátságot kössenek Istennel.

 

Tekintettel arra, hogy ezen a szentmisén zömében a táborozó gyermekek vettek részt, akiket esetleg a hozzátartozóik is elkísértek, Böcskei László nem a hagyományos módon, az ambó mögé állva, vagy az oltár mellől prédikált, hanem inkább előre lépve, párbeszédet kezdeményezett hallgatóságával. Megkérdezte a gyermekeket, hogyan telik a vakációjuk? Szerintük miért jó, hogy van, és mire használják a szabadidejüket? Beszélt nekik arról, hogy idén nyáron több mint húsz tábort szerveztek eddig, vagy lesz még ezután az egyházmegye plébániai közösségeiben, melyek mind-mind alkalmat biztosítanak a találkozásokra, egymás és Isten jobb megismerésére. A Szentírásból azt a részt idézte a püspök, amikor Jézus együtt volt a tanítványaival, „mondott nekik szép dolgokat”. Amikor azonban érkezett egy csoport gyermek, nem akarták odaengedni őket hozzá, nehogy megzavarják őt. Jézus azonban kijelentette: hagyják nyugodtan, mert övék a mennyek országa. Ebből a történetből is látszik, hogy Jézus szerette a gyermekeket, mert kedvesek, jó velük lenni, lelkesek, a jelenlétükben vidámak leszünk – magyarázta Böcskei László, azt tanácsolva a táborozóknak, hogy ezért ők is merjenek bátran közeledni Jézushoz, legyenek barátok, és ne ellenségek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában