CAS

2024.08.22. 14:56

Támogatás a rákos betegeknek

Figyelembe véve, hogy a 2023–2024-es időszakban magas volt az emlőrákos esetek száma Bihar megyében (több mint 200 benyújtott kérvény), a Bihar Megyei Egészségbiztosítási Pénztár (CAS) közli a teljes masztektómián átesett hölgyekkel, hogy jogosultak külső protézisre és/vagy emlőrekonstrukciókra. A külső protézisek és kiegészítők költségeinek visszatérítéséhez az érintetteknek a CAS otthoni gondozás és orvosi eszközök osztályához kell benyújtaniuk a következő iratokat: személyi igazolvány másolata (az eredeti felmutatásával), szakorvos által kiállított rendelvény és a típuskérvény. Az elbírálást követően kiadott papírral a beteg a CAS-val szerződésben álló orvostechnikai eszközöket forgalmazó cégek egyikéhez kell forduljon. A CAS által visszatérített referenciaár 441 lej.
Az országos onkológiai programon belül a rekonstrukciós műtét biztosításához a páciensek egy egészségbiztosítóval szerződésben álló, emlőrekonstrukciós alapprogramban résztvevő egészségügyi intézménynél kell jelentkezzenek, Bihar megyében a Bihar Megyei Sürgősségi Klinikai Kórháznál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában