Riasztás

2024.08.17. 17:23

Viharokra figyelmeztetnek

Forrás: Meteoplus/Facebook

Viharokra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM), Bihar megyére sárga és narancssárga, azaz első- és másodfokú jelzésű viharriasztást adtak ki szombat délutánra. Az előrejelzés szerint viharokra kell számítani 17.50 és 19.30 óra között. A lehulló csapadék mennyisége helyenként elérheti a 25–40 litert négyzetméterenként, villámlásokra, felerősödő szélre és jégesőre lehet számítani – tájékoztatnak. Narancssárga riasztást adtak ki többek között Tenkére, Robogányra, Magyarcsékére, Szombatságra, de sárga jelzésű figyelmeztetés van érvényben kora estig többek között Margittára, Székelyhídra, Érmihályfalvára és Berettyószéplakra is. 
Élesden a jégesővel érkező vihar tetőt sodort le egy tömbházról – derül ki a közösségi oldalra feltöltött fényképek alapján.

A tűzoltóságot a Ciocârliei utcában történt esetről nem sokkal öt óra után értesítették – nyilatkozta Alina Butaci tűzoltósági szóvivő. A bádogtetőt a szél teljes egészében lesodorta, a fa tartószerkezettel együtt, a tető egy, a tömbház mellett parkoló autóra zuhant. A városban több pincéből is ki kellett szivattyúzni a vizet. Alsólugason távközlési oszlopokat döntött ki a vihar, a Szalonta és Árpád közötti úton pedig fákat csavart ki. Margittán egy fát döntött ki a vihar. A meteorológusok meghosszabbították a riasztást, este fél nyolcig sárga jelzésű figyelmeztetés van érvényben több településen, beleértve Nagyváradot is

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában