Amire az óceán tanít

2 órája

Fa Nándor tart előadást Nagyváradon

Forrás: Vendée Globe

BN-összeállítás

Egy élő legendával ismerkedhetnek meg az érdeklődők a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nagyváradi képzési központjának következő eseményén. Iránytű ismeretlen vizekre – amire az óceán tanít címmel Fa Nándor hajótervező és -építő, óceáni szólóvitorlázó, a Magyar Vitorlás Szövetség tiszteletbeli elnöke, a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének tagja tart előadást október 2-án, szerdán 18 órától a váradi római katolikus püspöki palota alagsorában működő FIX rendezvényteremben.

„Meghívottunk minden idők egyik legjobb magyar vitorlázója, akit külföldön is hatalmas elismerés övez. Ötször kerülte meg a Földet – ebből három szóló földkerülő versenyen –, és ugyancsak ötször kerülte meg a rettegett Horn-fokot, tízszer szelte át az Egyenlítőt, és hétszer kelt át az Atlanti-óceánon. Fa Nándor a versenyzésre tette föl az életét. Teljesítményéért különdíjat alapítottak a BOC Challenge elnevezésű egyszemélyes földkerülő versenyen, és 2016–17-ben, 63 évesen ő volt a legidősebb hajós és az egyetlen nem francia, aki célba ért a legnehezebb egyszemélyes földkerülő vitorlásversenyen, a Vendée Globe-on. Több bajtársát veszítette el útjai során, volt, hogy az ő élete is hajszálon függött. Hogy mire tanította az óceán egyedülléttel, hittel, kitartással kapcsolatban? Erről mesél a vitorlázás kortalan szakértője” – olvasható a rendezvény leírásában. A részvétel ingyenes, de regisztrálni kell a Facebook-eseményen megtalálható űrlap kitöltésével.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában