Tapasztalatcsere

2024.09.15. 13:28

Felvidéki delegáció járt a megyeházán

Forrás: Bihar Megyei Tanács

Ciucur Losonczi Antonius

A trencséni kerület (Szlovákia) küldöttsége, 33 polgármester tett látogatást a napokban a megyeházán, ahol Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke fogadta az elöljárókat. A Községek és Városok Szövetsége amúgy összesen 166 közigazgatási egységet foglal magába, a vizit célja pedig a tapasztalatcsere volt. A házigazda felvázolta, hogy melyek azok a projektek, amiknek a megvalósítása folyamatban van, a közúti infrastruktúra-korszerűsítésektől kezdve a turizmusba való beruházásokon keresztül egészen azokig, melyek a helyi közösségek fejlődését szolgálják. Ugyanakkor Mălan elmagyarázta a vendégeknek azt is, hogyan működik megyénkben az integrált hulladékkezelési menedzsmentrendszer.

Forrás:  Bihar Megyei Tanács

A Bihar Megyei Tanács közleménye szerint a felvidékiek kellemesen meglepődtek azon, hogy Románia milyen gyors ütemben fejlődik, és elpanaszolták, hogy a náluk jellemző instabil politikai helyzet miatt az utóbbi négy évben a régiójukban akadozott az európai uniós pénzforrások lehívása. Ezt követően a településvezetők több Bihar és Szilágy megyei polgármesteri hivatalba is ellátogattak, hogy lássák, hogyan működnek a helyi önkormányzatok. Útjukon tolmácsként elkísérte őket Lașak Benedek, Sólyomkővár szlovák származású polgármestere.

Forrás:  Bihar Megyei Tanács

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában