Programajánló

2 órája

Ismét megszervezik az OktoBersFestet Nagyváradon

Forrás: Facebook

A németországi hagyományos Oktoberfestek, azaz sörfesztiválok hangulatát hozza el Nagyváradra a szeptember 27–29. és október 4–6. közötti hétvégéken megszervezendő OktoBersFest. A Bers Nova helyi sörgyárnál tartandó fesztivál helyszíne az idei évben kibővül, így a borsi ipari parkbeli sörgyár udvara mellett a programok egy része a Sas palota alatt ezen a nyáron megnyílt Vulturar sörözőben kapnak helyet. A belépés mindkét helyszínre ingyenes. A sörgyár területén sátrakat állítanak fel, de természetesen lesznek ételstandok és számos sörfajta is, amelyeket a megyében állítottak elő. A bajorországi fesztiválokhoz igazodva az ételek is a német konyha különlegességei lesznek (Bratwurst, Sauerkraut), de perec és mézeskalács is szerepelni fog a kínálatban. A szervezők különböző játékokkal is készülnek, amelynek „főszereplője” természetesen a sör lesz, ugyanakkor helyi különlegességek – zakuszka és egyéb kézműves termékek – vásárlására is lehetőség lesz. A két hétvége során több koncert is színesíti a programot: ma az Oradea Brass fúvós kvintett lép közönség elé a sörgyár udvarán, amelynek tagjai a filharmónia zenészei, szombaton helyi lemezlovasok felelnek a jó hangulatról, vasárnap a bukaresti Tedi Tudoroiu lép színpadra, az októberi hétvége egyik fellépője pedig a temesvári Fără Filtru blues- és rockegyüttes. Részletes program az esemény Facebook-oldalán (OktoBersFest 2024 – Mai spumos ca niciodată).

A fesztivál ideje alatt a Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat kiegészíti a 612-es vonalon közlekedő buszjáratokat. A Téglavető (Dacia) úti Zig-Zag megállóból a következő program szerint indulnak járatok: szeptember 27-én és október 4-én, pénteken 15.40, 16.30, 17.30, 19, 20.30 és 22.10-től; szeptember 28-án és október 5-én, szombaton 13.30, 14.30, 16, 18, 19, 22.10 órától; szeptember 29-én és október 6-án, vasárnap 12, 14, 16, 18, 19, 22.10 órától indulnak. Az autóbusz a rendezvény helyszínével szomszédos téren áll meg, jegyeket a sofőrtől lehet vásárolni felszálláskor. Egy jegy ára 5,50 lej.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában