Hitélet

2 órája

Konferenciát szervezett a KREK Nőszövetsége

A diószegi református templom adott otthont szeptember 14-én, szombaton a Királyhágómelléki Református Nőszövetség XXIII. Konferenciájának, amelyen az előadók az Élő Ige hirdetése és hatása a nőszövetségi szolgálatban témakörét tárgyalták. Nagyvárad-Olaszi Nőszövetsége is képviseltette magát a jeles eseményen, amely az esős idő ellenére közel 1500 résztvevőt számlált.

Fotó: Schönberg Éva

Schönberg Éva

Az ünnepség, az előző évekhez hasonlóan, a nőszövetségek közös zászlós bevonulásával kezdődött, majd Bogdán Szabolcs János püspök előfohásza következett. Ezt követően Szánthó Júlia, a Zilahi Református Egyházmegye nőszövetségi elnöke hirdette az igét, a Galata 6:2,6 üzenetét tolmácsolva: „Egymás terhét hordozzátok, és úgy töltsétek be Krisztus törvényét. Akit pedig az igére tanítanak, részesítse tanítóját minden javából.” Az elnök kiemelte, hogy a Krisztus családjába tartozók tisztelettel fordulnak egymás felé, és egymás bűneinek terhét is alázattal hordozzák.

Nagy Erika, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Nőszövetségének elnöke megköszönte a szervezők áldozatos munkáját, majd Rácz Ervin generális direktor arra kérte a jelenlévőket, hogy a továbbiakban is hordozzák imáikban a lelkipásztorokat, hiszen ők az Élő Ige hírnökei. Orosz Márta, az Érmelléki Református Egyházmegye nőszövetségi elnöke köszönetet mondott azon gyülekezetek asszonyainak, akik fáradtságot nem ismerve, vállalták az ebéd elkészítését. Ezt követően Bara László esperes, helyi lelkipásztor a Bihardiószegi Református Egyházközség múltjáról és jelenéről beszélt. A továbbiakban Ghitea Balázs, a művészeti líceum diákja örvendeztette meg zongorajátékával a jelenlévőket.

Bogdán Ilona, a püspök feleségének bizonyságtétele következett Az Élő Ige körül a családban címmel. Beszédében rámutatott arra a felelősségre, amely az anyákra hárul azért, hogy soha ne apadjon el a családi összetartás és hangsúlyozta az ima fontosságát, hiszen a közös imádságnak ereje van. Dr. Ledán István, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem adjunktusa, „Identitásunk újszövetségi alapjai” címmel tartott előadást. Az ebédszünet jó alkalom volt a ritkán látott ismerősökkel való találkozásra, kis beszélgetésre és a nőszövetségek által készített kézműves termékek beszerzésére.

Az Érmelléki Református Egyházmegye intézményvezetőinek bizonyságtétele során Barabás Tünde-Erzsébet elmondta, hogy az Érmelléki Református Diakónia Alapítvány 130 nehéz sorban lévő családot segít élelmiszer-, tűzifa-, tanszer- és ruhasegéllyel, továbbá ingyenes táborokat szerveznek a rászorulóknak. Mike Edit a Kécenlét Egyesület szolgálatáról beszélt. Ők szociális konyhát működtetnek, rászoruló időseket támogatnak és segítenek a hátrányos helyzetű gyermekek tanulásában. Rövid vers- és énekszolgálatot követően az egyházmegyék nőszövetségi elnökei felavatták a dobai, a tamásváraljai, a bihardiószegi, a biharpüspöki és a váradvelencei nőszövetségi zászlókat.
A záróistentiszteleten Papp Tiborné Mónika, a Tiszántúli Református Egyházkerület nőszövetségének helyettes titkára hirdette az igét, ezt követően pedig közös úrvacsorázásra hívták a híveket. Az előző évekhez hasonlóan áldott alkalom volt ez is arra, hogy megtapasztaljuk Isten kegyelmét. Köszönjük a házigazdák szívélyességét, a szorgos kezek munkáját, az odaszánt szívek szeretetét!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában