Elkészült

3 órája

Új bentlakás az állami egyetemen

Forrás: Nagyváradi Állami Egyetem

Ciucur Losonczi Antonius

Az új tanév kezdetén egy modern bentlakást adnak használatba a Nagyváradi Egyetemen. Az épület négyszintes, 246 férőhelyes. A szobák kétágyasak, saját mosdóhelyiséggel, hűtőszekrénnyel és televíziókészülékkel rendelkeznek. Padlófűtésesek, és a szobahőmérséklet egyénileg beállítható egy hőszabályzó segítségével. A felsőfokú tanintézmény által kibocsátott sajtóközleményben ugyanakkor arra is kitérnek, hogy minden szinten berendeztek tanulószobát és konyhát, illetve minden folyosón található mosoda két mosó- és két szárítógéppel. A kollégiumban elszállásolt fiatalok emellett wifin keresztül csatlakozhatnak az internethálózathoz, a közösségi tereken pedig térfigyelőkamerákat és füstérzékelőket szereltek fel, ugyanis a bentlakás területén tilos dohányozni. A diákok szeptember 30-án költözhetnek be, az adminisztratív teendőket a bentlakás melletti C4-es épületben intézhetik.

Az állami egyetem igazgatótanácsának döntése értelmében egy egyetemista, aki tandíjmentesen tanul alap- vagy mesteri szakon, havi 350 lejt kell fizessen azért, hogy a CP1-es kollégiumi épületben lakhasson, miközben azon diáktársa, aki tandíjköteles, ugyanezért, hasonló lakhatási körülmények közt, havi 490 lejt. Létezik egy harmadik kategória is, ebbe tartoznak azok az egyetemi hallgatók, akiknek a szülei egyetemi oktatók, azok a diákok, akik romák, ösztöndíjat kapnak a román államtól, vagy külföldi románok – ők csupán 310 lejt kell fizessenek.
A végükhöz közelednek a munkálatok a másik bentlakás esetében is, melyet a váradi önkormányzattal partnerségben építtet az egyetem.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában