Beszámoló

2024.09.10. 09:07

Újabb régiségvásárt tartottak a bihari földvárban

Pikó Stefánia

Megtelt élettel a bihari földvár szombaton és vasárnap, ahol immár hetedik alkalommal rendezték meg a régiség- és kistermelői vásárt, melynek fő szervezője ezúttal is a település önkormányzata volt. Ottjártunkkor a rendszámok alapján megállapítható volt, hogy igazán nemzetközi „mezőny” gyűlt össze a földvárba, lengyel, szlovák, osztrák, magyar és román árusok kínálták portékáikat a szintén nagy számban megjelent érdeklődők számára. A teljesség igénye nélkül pénzérmék, medálok, fegyverek, bútorok, valamint porcelán étkészletek, festmények, családi ezüstök egyaránt szerepeltek a palettán. Aki régi hanghordozókra vágyott, az szintén jó helyen járt, mivel rengeteg kazetta, CD és bakelit lemez is a standokon várta új gazdáját.

 

A régiségvásár mellett a kistermelők is felsorakoztak standjaiknál portékáikkal, de hogy a kavalkád teljes legyen, párhuzamosan bográcsfőző verseny is zajlott, valamint – ahogy az elmúlt években már megszokhatták a bihariak – a veterán autókiállítást és a motorostalálkozót is erre az hétvégére időzítették.

Igazán színes volt tehát a felhozatal, bőven volt látnivaló, és a bográcsosból is jutott mindenkinek. A vásár során a bihari csőszök és csőszleányok is megjelentek, és meghívták a jelenlévőket a szüreti bálra, amelyet szeptember 21-én fognak tartani.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában