Közlemény

3 órája

Aláírták a fugyivásárhelyi felüljáró kivitelezési szerződését

Forrás: Bihar Megyei Tanács

Ciucur Losonczi Antonius

A Bihar Megyei Tanács közleménye szerint szerdán aláírták a tervezési és kivitelezési szerződését annak a felüljárónak, mely Fugyivásárhely Élesd felőli kijáratánál fog megépülni. A megállapodást Călin Gal, a megyei tanács alelnöke és Tudor Cosmin, a tendergyőztes konzorcium – melynek fővállalkozója a Freyrom – képviselője látta el kézjegyével. Az átkelő a már létező körforgalom felett ível majd át – ez a Fugyi felé vezető út, a fugyivásárhelyi körgyűrű és az 1-es országút kereszteződésében található. A beruházás nettó 28,2 millió lejbe kerül, a finanszírozást európai uniós pénzforrásokból biztosítják, a 2021–2027 közötti Északnyugati Regionális Program keretében. Kétsávos, 402 méter hosszú és 10 méter széles lesz, a megvalósítási időszak 13 hónap.

A közeljövőben ugyanakkor aláírják az Oneștilor és a Körös (Tudor Vladimirescu) utcák kereszteződésében építendő aluljáró tervezési és kivitelezési szerződést is. Ezen kívül folyamatban van négy másik közúti átjárónak a közbeszerzési eljárása is, ezek Nagyvárad Arad, Kolozsvár és Szatmárnémeti felé vezető kijáratánál lesznek, valamint egy felüljáró fog még épülni a váradi körgyűrűn, a vasúti sín felett, mely összeköti a megyeszékhelyet Félixfürdővel.

Forrás: Bihar Megyei Tanács

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában