Közönségtalálkozó

2 órája

Bemutatták a Mesterjátszma című filmet

A Filmtettfeszt erdélyi magyar film seregszemle nagyváradi sorozatának lezárásaként vasárnap este nyolc órától vetítették le a Mesterjátszma című filmet a Partiumi Keresztény Egyetem nagy előadótermében.

Fotó: Pap István

ERDON-összeállítás

A vetítést közönségtalálkozó követte az alkotás két producerével, Szurmay Jánossal és Szabó Mátéval. A Tóth Barnabás által rendezett film Stefan Zweig Sakknovelláját veszi alapul, de a történetet az 1956-os forradalom leverését követő menekülthullám idejére helyezték át, az izgalmas cselekmény a gyorsvonat sebességgel száguldott a meghökkentő végkifejlet felé. A producerek számos érdekességet elárultak az eddig már kilenc díjat elnyert film készítéséről. Elmondták, hogy a forgatás a Covid–19 időszakban zajlott, ami a szigorú járványvédelmi előírások miatt nagyon megnehezítette a munkát. Beszéltek többek között Tóth Barnabás rendező munkamódszeréről, a film jelképrendszeréről, illetve a Mesterjátszma kínai bemutatásának fogadtatásáról is. Ott ugyanis nem értették meg az alapkonfliktust, a kínaiak felfogása szerint ugyanis a kommunisták nem lehetnek negatív hősök, így ők a Mesterjátszmát egy nagyon szép szerelmes filmként fogták fel. A producerek végezetül hozzátették, hogy eddigi tapasztalataik szerint a fiatal közönség is nagyon szereti a filmet. A történelmi tematika miatt előzőleg azt gondolták, hogy őket talán kevésbé fogja érdekelni a Mesterjátszma.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában