Zöld projekt

2 órája

Fákat ültettek a váradi egyetem kampuszában

Forrás: Nagyváradi Állami Egyetem

Erdon-összeállítás

Harminc fát ültettek el október 16-án, szerdán a Nagyváradi Állami Egyetem kampuszában, csatlakozva az EU Green európai egyetemek szövetségéhez, amelynek tagjai hasonló tevékenységet folytattak Elültetjük a jövőt szlogennel. A cédrus- és ezüstfenyő-csemetéket a felsőoktatási intézmény hallgatói és tanárai, illetve a váradi Traian Vuia Műszaki Szakközépiskola diákjai ültették el. Összesen 70 önkéntes ragadott lapátot, hogy új fákat ültessenek az egyetemi kampusz területére, ahol a tavalyi nyári vihar megtizedelte a fákat.

Forrás:  Nagyváradi Állami Egyetem

A résztvevők egy kis ökológia órán is részt vettek, Diana Cupșa, a biológia tanszék tanára arról beszélt, miért is fontos a fák jelenléte a városi környezetben. „Túl azon a tényen, hogy a fák oxigént termelnek bolygónknak, kellemes látványt is nyújtanak. Fontos, hogy a városi térben is legyenek fák, mert felszívják a levegőből a szennyező anyagokat” – magyarázta. A tényleges ültetés előtt Adriana Bonțe, a facsemetéket szállító cég képviselője tartott rövid tájékoztatót arról, hogyan kell elültetni a fákat, és hogy mire kell figyelni a későbbiekben.

Forrás:  Nagyváradi Állami Egyetem

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában