Időszakos kiállítás

2 órája

Gödöllői fotográfus alkotásai a várban

Fotó: Fórián Andrea

Ciucur Losonczi Antonius 

Danis János gödöllői fotóművész 44 nagyméretű alkotásából nyílt időszakos kiállítás a várban található Mezey Lajos Galériában péntek délután a szerző jelenlétében, a fő szervezők az Euro Foto Art Nemzetközi egyesület (AIEFA) és a Summit Agro Románia, illetve együttműködő partner még a Körösvidéki Múzeum városi közgyűjtemény részlege. A vernisszázson megjelent érdeklődőket dr. Cristina Pușcaș muzeológus köszöntötte, aki értékelte Danis János fotóművészeti tevékenységét, látásmódját, ahogyan közelít a témákhoz. Tóth István fotóművész, az AIEFA alapító-elnöke azon meggyőződésének adott hangot: a fotóművészet bebizonyította, hogy nagyon komplex a vizuális kifejezési eszköztára. Szűcs László újságíró, az Újvárad folyóirat főszerkesztője arról beszélt, hogy párhuzamosságot vélt felfedezni aközött, ahogyan Danis János munkái és egyes költemények ábrázolják az „álomvalóságot”, mely különben a kiállítás címe. A gödöllői fotográfus felidézte: alkotásainak egy része már több alkalommal is közszemlére lett téve a nagyváradi középkori vár különböző galériáiban, de most külön örül annak, hogy személyesen jelen lehet a vernisszázson. A jelenleg megtekinthető képek pedig az utóbbi két év „termései”, tette hozzá.

Az ünnepségen fellépett Thurzó Sándor József brácsaművész, a Sola Fide Közösségi és Kulturális Egyesület képviseletében. A tárlat 2024. november 21-ig látogatható, hétfő kivételével minden nap 10–18 óra közt, a múzeum nyitvatartási órarendjének megfelelően. Ugyanakkor az AIEFA és a Helyi Közszállítási Vállat (OTL) közti megállapodás értelmében a képeket a digitális képernyővel felszerelt modern tömegközlekedési járműveken is vetítik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában