Tudnivalók

6 órája

Ingyenes különórákra lehet jelentkezni

Elkezdődött a beiratkozás a Nagyváradi Szociális Ellátási Igazgatóság (DASO) által biztosított ingyenes különórákra.

Forrás: DASO

BN-összeállítás

A szociális igazgatóság több olyan programot szervez a váradi gyermekeknek, amelyek célja többek között az iskolai lemorzsolódás megakadályozása, valamint az iskolai teljesítmény növelése. Épp ezért most egy új programsorozat keretében az érdeklődő diákok román, matematika és angol különórákon vehetnek részt, ahol felzárkózhatnak az iskolai tananyagból vagy segítséget kaphatnak a házi feladatok megoldásában. Az önkéntes tanároknak köszönhetően az órák ingyenesek lesznek, heti egy alkalommal lesznek megtartva a DASO által fenntartott multifunkcionális központokban. Az igazgatóság az elmúlt tanévben már sikeresen lebonyolított egy hasonló jellegű programot önkéntes pedagógusok támogatásával. 

Az V-VIII osztályos diákoknak szóló órákra már lehet regisztrálni. A szülők az alábbi linkeken írathatják be gyermeküket a választott órára: román – https://forms.gle/zisFXCFyAW4QLxWW9, matematika – https://forms.gle/PXdfM8EoF3743MZm9 és angol – https://forms.gle/ZrY82WXgYYteMH9j9.
„Örülök, hogy a múlt heti felhívásunk nyomán több tanár is megkeresett minket, és önkéntesként csatlakoztak csapatunkhoz, és vállalták, hogy ingyenesen tartják a különórákat. Meggyőződésünk, hogy az oktatásba való befektetés a fő eszköz, amelyen keresztül a fiatalok aktív tagjaivá válhatnak a társadalomnak, ezért arra kérjük a szülőket, hogy, ha szükségesnek látják, írassák be gyermekeiket ebbe a programba. A foglalkozások délután lesznek megtartva a városnegyedekben levő multifunkcionális központokban, az órát tartó tanárok által meghatározott napokon. A jelentkezőktől következetességet és aktív részvételt várunk el” – mondta el Anca Grama, a DASO igazgatója.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában