Beruházás

10 órája

Jóváhagyták az Őssi strand átalakítását

Megfelelőnek ítélték az Őssi strand átalakítására vonatkozó projektet, jöhet a finanszírozási szerződés aláírása.

Forrás: PMO

ERDON-összeállítás

Az Őssi strand átalakítására vonatkozó projektet a váradi polgármesteri hivatal Nemzetközi Finanszírozású Projektek Menedzsmentigazgatósága nyújtotta be finanszírozásra a 2021–2027 Északnyugati Regionális Programhoz. A beruházás költségvetése 214.590.757 lej áfával együtt, amiből 62.103.749 lej vissza nem térítendő támogatás. A kivitelezési időszak két év a szerződés aláírásától számítva. 

A polgármesteri hivatal közleménye azt írja, hogy a műszaki tervek már elkészültek és a munkálatok 2025-ben fognak elkezdődni. Mint azt már megírtuk, egy modern termálvizes fürdőt hoznak létre az Őssi strand helyén. A létesítmény egyharmadát továbbra is az időseknek tartják majd fenn, a terület kétharmadán pedig, ami a déli részt foglalja magába, kialakítják a termálvizes fürdőt, ami a jelenleg 45.084 négyzetméteres területből 32.405 négyzetmétert foglal majd el. Az alagsor-földszint-emelet struktúrájú új főépületben működik majd a spa-központ. Ebben a 8853 négyzetméteres alapterületű épületben lesznek beltéri medencék is, melyek vízfelülete több mint 500 négyzetméter lesz, de ugyanitt lesz a ki- és bejárat, az öltözők, a műszaki helyiségek, az irodák, a közélelmezési egység és a fitneszterem is. Építenek egy különálló kisebb épületet, amelyben a mosdók, raktárak és a műszaki helyiségek kapnak helyet. Lesz továbbá öt kültéri medence, melyek közül az egyik úszómedence lesz, egy másik pedig összeköttetésben lesz a beltérivel. 

A kültéren is építenek egy közélelmezési egységet, ami mosdókkal lesz ellátva. Az egyik medencében vízi bárt alakítanak ki, zuhanyzókat is telepítenek, és egy kőlapokkal burkolt napozórészt is létrehoznak, továbbá lesz egy, a Sebes-Körös partjára kifutó stég is. A létesítménybe a déli oldalról, az Alexandru Cazaban utcáról lehet majd belépni. Az utcával párhuzamosan egy 147 helyes parkolót alakítanak ki, hat helyet mozgáskorlátozottak számára tartanak majd fenn. 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában