Felújítás

2 órája

Keskeny közút, széles járda

A nagyváradi Dózsa György utca lakói amiatt aggódnak, hogy a felújítás során túl szűkösre méretezik a közutat, és emiatt két autó nem fér majd el egymás mellett.

Forrás: Ebihoreanul

BN-összeállítás

„Az utca a domb alján sokkal szélesebb, és amikor elérjük a felújítás alatt álló részt, hirtelen összeszűkül. Bőven lenne hely, de a polgármesteri hivatal hatalmas járdákat vett be a projektbe. A Dózsa György utcát ugyanúgy leszűkítették, mint az Adevărului-t. A munkálatok végén az autók nem fognak tudni elhaladni egymás mellett” – panaszkodott a Bihoreanul hetilapnak egy helyi lakos. Az ott élők amiatt is aggódnak, hogy a szűk utca miatt torlódások és balesetek is lesznek, ráadásul a tűzoltóautók és az autóbuszok sem fognak tudni rendesen közlekedni ott. A lakosok azt kérik az önkormányzattól, hogy változtassa meg a terveket, mert „Ha befejeződik az aszfaltozás, utána már semmit sem lehet tenni” – fogalmazott egyikük. A polgármesteri hivatal képviselői szerint nincs semmi gond a tervekkel, a felújítási projektet tehát nem változtatják meg. „A Dózsa György utca közúti része 5,5 méter széles lesz, amelyhez hozzáadódik két széles járda is. Nagyváradon több utca is ilyen szélességű, és nincs semmi probléma” – mondta szintén a Bihoreanulnak Sebastian Marchiș, a nagyváradi városháza műszaki igazgatója. Kifejtette, hogy a közút méreteit a város tulajdonában lévő terület nagysága alapján határozták meg a projektben. „A járdák aszerint változnak, hogy milyen széles a közterület. A polgármesteri hivatal csak minimális kisajátításokat végzett, ahol feltétlenül szükséges volt, így nem volt sok helyünk” – magyarázta.

A Nagyváradi Helyi Tanács tavaly fogadta el a Dózsa György utca 1,9 kilométernyi szakaszának modernizálását. Arról a részről van szó, amely mostanáig nem volt leaszfaltozva. Itt a közúti rész menetirányonként 2,7 méter széles, és járda szegélyezi mindkét oldalát. A kivitelező a Dumexim cég, a beruházás költségvetése 2,7 millió lej. A munkálatokat két szakaszra bontották. Első körben, még júliusban megkezdték 850 méternyi útszakasz felújítását a Livezilor utca kereszteződésétől a száldobágyi erdő felé haladva. Ezen a szakaszon már lehelyezték a víz- és csatornahálózatot. A második, körülbelül egy kilométernyi szakasz felújítása a száldobágyi erdőig jövőre kezdődik el. Az aszfaltozás előtt itt is le kell fektetni a víz- és csatornahálózatot. Ez a munkálat nehéznek ígérkezik, mert csakúgy, mint az első etap munkálatainál, a csövek egy részét négy méteres mélységbe kell leásni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában