Felújítás

2 órája

Korszerűsítenek négy utcát Biharpüspökiben

A nagyváradi helyi tanács elfogadta csütörtöki rendes ülésén négy Biharpüspökiben lévő utca – Mărgelelor, Inului, Pavilioane CFR, Pelicanului – korszerűsítését.

Illusztráció

Pap István 

A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal műszaki igazgatósága felújíttatja a Biharpüspökiben lévő, 238 méter hosszú Mărgelelor utcát. A beruházás értéke 1.534.452 lej. A 281 méter hosszú Inului utca felújításának költségvetése 1.931.042, míg a 295 méter hosszú Pelicanuluié 1.473.941 lej. Az említett összegek magukba foglalják az áfát is. Mindhárom utca esetében a kivitelezési időszak négy hónap. Hosszabb ideig, nyolc hónapig fog tartani a Pavilioane CFR utca rehabilitációja, alapvetően azért, mert a négy közül ez a leghosszabb, 1514 méter, és ezért ez a legdrágább beruházás is a most elfogadott útkorszerűsítési projektek közül: 8.710.316 lejbe fog kerülni szintén áfával együtt. A megszavazott határozattervezetek szakjelentéseiben az áll, hogy ezek az utcák jelenleg nincsenek leaszfaltozva, nincsenek járdák, problémás az esővíz-elvezetés. A munkálatok során felújítják a közutat, a bekötőutakat, a járdákat, és megjavítják, illetve bővítik az esővíz-elvezető rendszert, továbbá zöldövezeteket is kialakítanak.

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában