Munkálatok

2 órája

Még mindig nem sikerült végezni a Csengery utca korszerűsítésével

Már évek óta dolgoznak a nagyváradi Csengery (Barbu Stefănescu Delavrancea) utca felújításán, de mindmáig nem sikerült befejezni a munkálatokat.

Forrás: ebihoreanul.ro

BN-összeállítás

A környéken lakók már nagyon elégedetlenek, el is panaszolták bajaikat a sajtónak. „Nem fejezik már be sose az aszfaltozást! Egyszerűen széttörjük a kocsijainkat a kátyúkban!” – mondta a Bihoreanul hetilapnak az egyik környékbeli lakos. A helyiek a közösségi oldalakon is szót ejtenek a problémájukról. Van, aki amiatt panaszkodik, hogy a város leghosszabb ideje tartó munkaterületét kell kerülgessék, mások pedig amiatt értetlenkednek, hogy már négy éve kicserélték az utcán a fűtési fővezetéket, a szennyvízcsatornát, bevezették a gázhálózatot, de az utca jelenleg is csak félig van leaszfaltozva, és a Bunyitay-liget (Brătianu park) felé haladva az autósok azt kockáztatják, hogy tönkremegy a járművük. A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal is tisztában van a lakók panaszainak jogosságával. „A központi övezetben lévő Delavrancea utcában 2021 óta folyamatosan folyik a munka, amikor a gázhálózatot lefektették. Azóta itt a víz- és szennyvízvezetékeken, a fűtési fővezetékeken és a szekunder vezetékeken dolgoztak. Gyakorlatilag az összes földalatti infrastruktúrát korszerűsítették, és ez időbe telt” – nyilatkozta a Bihoreanulnak Sebastian Marchiş, a polgármesteri hivatal műszaki igazgatóságának a vezetője. Az igazgató azt ígéri az érintett lakosoknak, hogy a munkálat hamarosan befejeződik. „A hét elején a kivitelezők elkezdték az utcán az aszfaltozást. Ezek a munkálatok legkésőbb egy hónapon belül befejeződnek” – fogalmazott.

A napokban a munkások ástak, járdaszegélyeket helyeztek le, és támfal építésére készültek a Kereszt (Parcului) utcai kereszteződés környékén. A Delavrancea utca aszfaltozását a Drumuri Orășenești vállalat végzi a nagyváradi önkormányzattal kötött utcakarbantartási keretszerződés alapján. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában