Közlemény

13 órája

Megalakulnak a helyi tanácsok

A Bihar Megyei Prefektúra koordinálja a helyi tanácsok megalakításának és a helyi választott képviselők eskütételének ünnepségeit – írja közleményében a prefektúra kancelláriája.

Forrás: Prefektúra

BN-összeállítás

Marcel Dragoș prefektus, illetve az általa kinevezett képviselők jelenlétében a múlt hét végén megkezdődött a polgármesterek beiktatása a tisztségeikbe és az új helyi tanácsok megalakulása. A közigazgatási törvénykönyv szerint az új helyi tanácsok felállítására és a hivatali eskük letételére azt követően kerülhet sor, hogy a bíróságok érvényesítették a mandátumokat. A prefektúra közleménye emlékeztet arra, hogy a referenciaidőponttól számítva, ami esetünkben a 2020-as önkormányzati választások napja, azaz 2020. szeptember 27-e, a mandátum lejárta után harminc napon belül meg kell alakítani az összes helyi önkormányzati testületet és az új megyei tanácsot is. Ez azt jelenti, hogy október végére mindenhol fel kell álljanak az új döntéshozó testületek. A prefektúra, a helyi önkormányzatok jegyzői és a bíróságok közötti intézményi együttműködés biztosítja a hatékony szervezést, valamint a határidők és jogi rendelkezések betartását, ami elengedhetetlen a hatékony közigazgatás folyamatosságának biztosításához Bihar megyében – olvasható még az intézmény közleményében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában