Folyóirat

6 órája

Megjelent az Erdélyi Gyopár idei 5. lapszáma

Fotó: Nagy Noemi

Sajtóanyag

A legnagyobb természetjáró-találkozó idén is megtartotta rangját, elsőbbségét, 1302 résztvevő volt a 31. EKE Vándortáborban. Erről az eseményről olvashatnak a legfrissebb Erdélyi Gyopárban. Az Erdélyi Kárpát-Egyesület idei ötödik lapszáma szól még olyan írásokról, mint a Barangolások a borvizek földjén, Határvadász emlékhét a 80. évfordulón, A Csíki Természetjáró és Természetvédő Egyesület (CSTTE) kedvenc túrája – A Csomád-hegység, Vizes vendégeskedés a dési ekéseknél. Örömmel adunk hírt arról, hogy a Gyopár gyermekmelléklete, a Gyopárka idén is megjelenhetett támogatók jóvoltából, így épül a jelzett túraútvonal a jövő generáció számára.
Különleges hagyományéltetés ötletadója és kivitelezője a gyergyószentmiklósi András Zsolt, Zümi, aki a hajdan használt botjelvényeket keltette újra életre. Legutóbb a Csobot-hegyi Szent Anna-kápolnákat jelenítette meg míves kivitelben. Dr. Bartók Attila rovata a századik részhez ért, a természet védelméért tervezett ismertetőjében a gazdag flóra és fauna elemeiről tudhatnak meg többet az olvasók. Aki a gombákra kíváncsi, Bélfenyéri Gábor ismertetőjét böngéssze, aki messzibb vidékek kuriózumait keresné, annak szól a Képeslapok a nagyvilágból és a Meseszép Föld is. És ha olvasás közben megéheznének, az Életadó vidék receptjeiből készítsenek tápláló, erőt adó finomságokat!
A folyóirat megvásárolható minden kedden 19 órától a Nagyváradi EKE gyűléstermében, a Simion Bărnuțiu (Damjanich) utca 14 alatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában