Figyelem!

3 órája

Mérgező anyagot találtak bizonyos gyártók szappanjaiban

Az InfoCons fogyasztóvédelmi szervezet felhívja a figyelmet, hogy néhány, népszerű márkájú szappan butilfenil-metilpropionált, ismertebb nevén BMHCA-t tartalmazhat.

Illusztráció

BN-összeállítás

A szóban forgó szappantípusok a következők: Dove – „Caring hand wash” (folyékony szappan, 500 ml), Borotalco – „Igienizzante al muschio bianco con Antibatterico” (folyékony szappan, 250 ml), Palmolive – „Delicate care” (kézmosó szappan, 90 g), Nivea – „Creme smooth” (keményszappan, 100 g), Dove – „Beauty cream bar for soft, smooth skin” (keményszappan, 100 g), FA – „Mystic Moments” (keményszappan, 90 g) és Tesori d’Oriente – „Mirra” (illatos szappan, 150 g).

A felsorolt szappanokat boltban és webshopokban is árusítják – hívja fel a figyelmet az InfoCons. A felsorolt szappanok allergiás reakciókat okozhatnak, úgymint a bőrpirosság, viszketés, kiszáradás, dagadás. A szappanból származó anyagok belégzése akár légzési problémákat és szempanaszokat is okozhatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában