Előadás

2 órája

Szülők Akadémiája: Ellopott gyermekkor

Bibók Bea pszichológus, író, párterapeuta lesz a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nagyváradi képzési központja által szervezett következő nyilvános esemény meghívottja, október 18-án, pénteken 18 órától a püspöki palota alagsorában működő FIX rendezvényteremben.  
Bibók Bea Ellopott gyermekkor című nagysikerű könyvének fókuszában a parentifikáció jelensége áll. A beszélgetés során azt igyekszünk körbejárni, hogy mit is jelent ez, milyen az, amikor a családi szerepek felcserélődnek, és a gyerekekre olyan feladatok hárulnak, amelyek nem az életkoruknak megfelelő felelősséggel járnak. Hogyan válik a gyerek „kis felnőtté”, akinek az a láthatatlan küldetése, hogy érzelmileg és fizikailag kiegyensúlyozza a családot? A parentifikált gyerekeknek „akik túlzott felelősségvállalásuk miatt magukat cserbenhagyják, miközben átölelik és megmentik a világot”, ellopják a gyerekkorát, aminek hosszú távon káros hatása van a felnőttkori és párkapcsolati működésre. Az érdeklődők betekintést nyerhetnek a szerző új könyvének az Ellopott felnőttkornak a részleteibe is, amely a családon belül infantilizáció jelenségével foglalkozik. A két könyv egy rendszert alkot, ami érthetőbbé teszi a családon belül zajló dinamikai folyamatokat. Bibók Bea pszichológus, szexuálpszichológus, párterapeuta, író. Egyetemi tanulmányait Kolozsváron, a Babeș–Bolyai Tudományegyetemen végezte. Óriási energiákkal dolgozik, terápiát tart egyéneknek és pároknak, valamint létrehozta a szakmai, közel 80.000 követőt számláló Facebook-oldalát, ahol társadalmi felelősségvállalásként azoknak az embereknek segít a naponta megjelenő pszichológiai témájú bejegyzéseivel, akik nem jutnak el terápiára.
Az előadóval Nagy Tímea-Zita, az MCC határ menti központjainak képviselet-vezetője beszélget. Kérjük, részvételi szándékát az esemény Facebook-oldalán megtalálható űrlap kitöltésével jelezze, olvasható a meghívóban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában