Reptér

2 órája

Új járatokat indított a HiSky légitársaság a nagyváradi repülőtérről

Bukarestbe és Londonba (Stansted) indított két új vonaljáratot e hónap közepén a HiSky légitársaság. Az első repülőgép október 14-én, hétfő reggel szállt fel Bukarest irányába, kedden pedig az első londoni járat indult. A Nagyvárad–Bukarest útvonalon a hét minden napján lehet repülni, míg London felé kedden, csütörtökön és vasárnap.

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Ciucur Losonczi Antonius

A HiSky foglalási felületén a nagyváradiaknak lehetőségük van egyetlen beszállókártya megvásárlásával más nemzetközi célpontokra is utazni, bukaresti átszállással. Ezek a desztinációk: New York, Dublin, Frankfurt, Brüsszel, Tel Aviv, Barcelona, Malaga, Párizs és Kisinyov. Az Air Oradeával (a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal és a Bihar Megyei Tanács által alapított légitársaság) kötött szerződés alapján a HiSky öt évig üzemel az itteni repülőtérről. A légitársaság nyolc Airbus repülőgépből álló modern flottával rendelkezik. Idén júniusban gépeket indított a Bukarest–New York útvonalon is, így az első légitársaság lett, amely közel 21 év után újra összeköttetést biztosít Románia és az Amerikai Egyesült Államok között. A cég a közelmúltban ugyanakkor engedélyt kapott arra, hogy Kanadába is rendszeres járatokat üzemeltethessen. „Különös örömünkre szolgál, hogy elindíthattuk az első HiSky járatokat Nagyváradról két fontos célállomásra. Ezzel az új összeköttetéssel Nagyvárad és környékének lakosai könnyebben eljuthatnak Románia fővárosába és az Egyesült Királyság szívébe. Nagyvárad hatalmas potenciállal rendelkező város, a közösségi támogatás és a helyi befektetések valódi kapcsolódási ponttá tették ezt a repülőteret Európával” – nyilatkozta Iulian Scorpan, a légitársaság alapító-vezérigazgatója.

A hétfő reggel Bukarestbe indított járat ugyanaznap nem sokkal este fél 8 óra előtt tért vissza a román fővárosból, a nagyváradi repülőtéren történt landolását egy sajtótájékoztató előzte meg. „Az új járatoknak az indítása visszatükrözi azon elköteleződésünket, hogy bővítsük a Nagyváradról elérhető célpontok hálózatát, és a stratégiai partnerségek révén megkönnyítsük az utasok hozzáférését a nemzetközi útvonalakhoz. Meggyőződésünk, hogy az új járatok jelentősen hozzájárulnak a régió gazdasági fejlődéséhez is” – közölte Răzvan Horga, a Nagyváradi Nemzetközi Repülőtér vezérigazgatója.

Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke is azt emelte ki, hogy az új járatoknak köszönhetően könnyebben lehet eljutni Bukarestbe, illetve Londonba, ahonnan átszállással a világ jelentős városai is elérhetővé váltak. Florin Birta polgármester kijelentette: a Nagyvárad–Bukarest és Nagyvárad–London vonaljáratokra nem csupán úgy kell tekinteni, hogy több repülőgép fog felszállni és landolni a váradi repülőtéren, hanem mint stratégiai jellegű befektetésekre is, melyek a térség fejlődését szolgálják.

Irina Onofraș, a HiSky kereskedelmi igazgatója azt mondta: menetirányt 29 eurótól kezdődnek a bukaresti és 39 eurótól a londoni jegyárak, de nem lehet egy stabil költségről beszélni, mert több mindentől függ ez, például a szezonalitástól és a járat telítettségétől. Egyébként a társaság légiutaskísérő-felvételt is hirdetett, a jelentkezők jelentős hányada pedig váradi, tette hozzá Onofraș.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában