Kosárlabda

2024.01.18. 16:05

Látványosra sikeredett a váradi kosarasok 100. nemzetközi meccse

Közel állt a bravúrhoz a VSK U Chemnitzben, a FIBA Európa-kupa szerda esti mérkőzésén, de a legfontosabb pillanatokban megremegtek a kezek.

Forrás: Niners Chemnitz

Jósa Attila

Alaposan belekezdett a Bundesliga jelenlegi éllovasa a nagyváradiak elleni szerda esti mérkőzésen, az első perc után 6–2 állt az eredményjelzőn. Nem volt megállás, Van Beck kosra után már 12–6-ra nőtt a németek előnye, ekkor Cristian Achim időt kért. A csereként pályára küldött Baciu négy pontjával megkezdte a felzárkózást a váradi csapat, de a 214 centis kosarasnak védekezésben is nagy hasznát vették a Vörös Oroszlánok. A második negyedet tökéletesen nyitotta a váradi csapat, Baciu látványos zsákolását 23–22-nél időkérés követte a házigazdák részéről.

A vezetést nem sikerült átvenni, sőt, Lansdowne és Lockhart távoli kosarainak köszönhetően félidőre már 11 pontos előnyre tett szert a Niners (51–40). Nem sokan fogadtak volna ekkor arra, hogy a VSK U-nak komoly esélye lesz megnyerni a találkozót, de a váradiak nem adták fel és Pearson vezetésével egy 11–3-as sorozat után ismét izgalmassá tudták tenni a csatát (54–51).

A záró negyed 70–63-as Niners előnyről indult, de Cristian Achim tanítványai le tudták másolni az előző negyed eleji produkciójukat. Gotcher a sarokból eleresztett tűpontos triplája láttán a hazaiak kabalafigurájának, a Marx Károlyról mintázott Karlinak is elkerekedett a szeme, a Vörös Oroszlánok 74–70-re vezettek a talán túlzottan is magabiztos Niners otthonában. A végjátékig őrizte előnyét a VSK U, az utolsó percben a győzelemért támadhatott az együttes, de Neal egyénieskedő játéka nem bizonyult célravezetőnek. A németek 25 másodperccel a vége előtt egyenlítettek (89–89), a váradiak Pearsonra játszották ki az utolsó „figurát”, de az amerikai dobása célt tévesztett, így következhetett a hosszabbítás.

A hosszabbításban Fortuna is a németek mellé állt, Uguak, majd Van Beck is a támadóidő utolsó másodpercében szerzett szerencsés kosarat. Az utolsó támadásnál Neal, majd Arledge is próbálkozhatott, sikertelenül, így a Niners Chemnitz 101–98-ra megnyerte a mérkőzést és továbbra is őrzi hibátlan mérlegét a FIBA Európa-kupa idei küzdelmei során. A VSK U legeredményesebb játékosa a 22 ponttal, 7 assziszttal, 2 lepattanóval záró Nijal Pearson volt, őt a 15 pontos Toddrick Gotcher követte a sorban. A közönségkedvenc Erick Neal „papíron” jó meccset tudhat maga mögött 14 pontjával és 10 gólpasszával, de az amerikai 8 eladott labdája, valamint a mérkőzés hajrájában vaktában elszórakozott lehetőségei jelentősen árnyalják az összképet.

JEGYZŐKÖNYV

Messe Aréna, Chemnitz, 2500 néző.

Niners Chemnitz – Nagyváradi VSK U 101–98 (23–18, 28–22, 19–23, 19–26; 12–9).

Niners Chemnitz: Landsdowne 25, Van Beck 19, Garrett 16, Uguak 13, Ongwae 10, Yebo 8, Richter 4, Lockhart 3, Krubally 3. Vezetőedző: Rodrigo Augusto Pastore.

Nagyváradi VSK U: Pearson 22, Gotcher 15, K. Richard 14, Baciu 11, Arledge 10, Tarolis 10, Freeman 2, Nicolescu. Vezetőedző: Cristian Achim.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában