Győzelem

2024.03.03. 18:45

A hajrában nyílt meg a gólcsap

A Bihar FC labdarúgói szombaton a Bodola Gyula Stadionban a Bihardiószegi SK ellen vívott mérkőzéssel zárták a téli bajnoki szünet barátságos mérkőzéseinek sorát.

Forrás: Bihar FC

Jósa Attila

Meglepően sok érdeklődőt vonzott a találkozó, az első percek után az is kiderült a közönség reakciói alapján, hogy a vendégeket is több tucatnyi szurkoló kísérte el az idén centenáriumát ünneplő, lebontásra ítélt váradi stadionba. A létesítmény bejáratánál a mérkőzésre kilátogató hölgyeket márciuskákkal köszöntötték a piros-kék klub illetékesei. Az első félidőben a diószegiek teljesen egyenrangú partnerei voltak a váradiaknak, igaz, a mérkőzésnek ezen periódusa inkább a kemény belemenésekről szólt. A két csapat játékosai nem kímélték egymást, a „csontzene”mellett a látványos játékra már nem maradt energiája az alakulatoknak. A vendégek, a Bihar megyei IV. Liga bajnoki címének első számú várományosai nagyon masszív csapat benyomását keltették, remekül lezárták a passzsávokat, és helyenként veszélyes ellentámadásokat is vezettek. Az első félidő egyetlen valamirevaló helyzetét a Bihardiószeg hagyta ki, de Roşu rövid sarokra tartó kapáslövésénél Pînzariu résen volt. Ezt az apró megingást leszámítva a hazaiak védelme végig magabiztosan mozgott, a téli átigazolási időszak utolsó szerzeménye, a magyarországi Preklet Csaba igazi vezére volt a hátsó alakzatnak, míg az ősszel belső védőt játszó Ricardo Farcaş előrébb került egy „sorral”, és védekező középpályásként szerepelt.

A váradiak a második félidőre már jóval elszántabban jöttek ki, és igyekeztek növelni a támadójáték sebességét. Az 51. percben a nagy kedvvel játszó Chitaş beadását a csereként beállt Gunie juttatta fejjel a hálóba. A hajráig ismét inkább a küzdelem dominált, ekkor azonban megnyíltak a gólcsapok, a fáradó diószegiek között a Bihar FC további 4 gólt is szerzett. Vînău és Cherman távolról vette be Beke kapuját, Bactăr pedig egy szöglet után a 90. percben állította be az 5–0-ás végeredményt. Nem volt ekkora különbség a két csapat között, de a meglehetősen magas átlagéletkorú diószegi csapat érezhetően fizikálisan is „elfogyott” a meccs végére. 

„Hasznos teszt volt számunkra, egy olyan csapattal, amelyben sok tapasztalt labdarúgó van, akik már játszottak a legmagasabb szinten, és akik nagyon meg akarták mutatni, hogy nem véletlenül voltak élvonalbeli vagy második ligás játékosok. Örömteli, hogy senki sem sérült meg. Pár dolgot még helyre kell tegyünk a bajnoki rajtig, a pálya talaja sem segített sokat, mert még mindig vannak vele problémák a tavaly év végi hatalmas igénybevétel miatt” – nyilatkozta a diószegiek elleni meccs után Florin Farcaş.

Jegyzőkönyv

Nagyvárad, Bodola Gyula Stadion, 500 néző.
Bihar FC – Bihardiószegi SK 5–0 (0–0).
G.: R. Gunie (51.), A. Băican (78.), A. Vînău (82.), G. Cherman (85.), S. Bactăr (90.)
Bihar FC: M. Pînzariu (R. Bob, 83.) – C. Jurj, Preklet Cs. (S. Bactăr, 76.), A. Băican (A. Gal, 83.), Gagyi K. (R. Săutiuţ, 79.) – V. Calugher (L. Ioviţă, 55.), R. Farcaş (B. Vasile, 76.), A. Moga (A. Vînău, 76.) – A. Gîdea (R. Gunie, 46.),  S. Jurj (M. Hosu, 76.), F. Chitaş (G. Cherman, 83.). Vezetőedző: F. Farcaş.
Bihardiószegi SK: E. Beke – M. Gal, C. Letan, L. Dărăban (Tamás T., 86.) – C. Roşu (F. Bortiş, 86.), A. Micaş (S. Ban, 64.), C. Covaciu, A. Popa (R. 
Ember, 73.), F. Pop – C. Cigan (C. Codoban, 64.), Lukács R. (Szűcs, T., 46.). 
Vezetőedző: Mădălin Popa.
Vezette: Orbán Norbert, Eusebiu Irina és Adina Moza

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában