Női torna

2024.03.13. 16:41

Vízilabda-maraton a Crişul Uszodában

A múlt heti női U15-ös torna után a Crişul csapatai egy sor országos és nemzetközi megmérettetésen vesznek részt ezen a hétvégén is.

Forrás: Facebook

Jósa Attila

A Nagyváradi Crişul vízilabdacsapatainak koordinátora, Cosmin Goina kezdeményezésére első alkalommal rendeztek nemzetközi női vízilabdatornát Nagyváradon. Az U15-ös csapatok számára kiírt tornára három csapat fogadta el a Crişul meghívását, az Újvidéki Vojvodina, a Kisinyovi Sportiskola és a helyi rivális, a Nagyváradi VSK, amely egy vegyes csapattal ugrott a medencébe. Dorin Sava tanítványai egészen a döntőig meneteltek, ott azonban a Crişul 15–11-es vereséget szenvedett a vajdaságiak elleni találkozón. A részt vevő csapatok elégedettek voltak a torna szervezésével és a verseny színvonalával, és kifejezték azt az óhajukat, hogy ez a váradi torna hagyománnyá váljon. „Örülünk, hogy munkánkat az ország határain túl is elismerik, és reméljük, hogy ezek az események motiváló tényezők lesznek növendékeink számára, és példát mutatnak azoknak a gyerekeknek, akik ezt a sportot szeretnék űzni” – nyilatkozta Cosmin Goina. Hétvégi nagyüzem Az elkövetkező hétvégén a Crişul egy sor nemzeti és nemzetközi pólóversenyen vesz részt. Az U15-ös férfi korosztály utolsó döntő tornáját Nagyváradon, a Ioan Alexandrescu Olimpiai Uszodában rendezik, a váradi csapat pedig a bajnoki cím első számú várományosaként várhatja a hétvégi meccseket. Az U19-es lánycsapat Bukarestbe utazik, ahol szintén az utolsó tornát rendezik a bajnokságban. A jelenleg Egyetem SK név alatt szereplő felnőttcsapat is medencébe száll, csütörtöktől vasárnapig a nagyváradi Crişul Uszodában rendezik a Nordic League második selejtezőtornáját. A tornán a váradiak mellett a litván Elektrenai Zaibas, a finn Turun Uimarit, az angol Cheltham és a nagy esélyes spanyol Tenerife vesz részt. A torna után a legjobb három csapat kvalifikálja magát a Nordic League vilniusi döntőjébe, a 4. és 5. helyezett csapatok pedig a stockholmi Nordic Trophy döntőjében folytathatják a küzdelmeket. Az Egyetem SK ma délután 18 órától a litvánokkal, pénteken reggel 10-től a finnekkel játszik. A legnagyobb érdeklődéssel várt, Tenerife elleni találkozót szombaton, 18 órától rendezik, míg a sort a Cheltham elleni meccs zárja vasárnap 11 órától. A váradiaknak fontos hiányzói is lesznek, Chioveanu Mihnea személyes okok miatt nem áll rendelkezésre, míg Csató Balázst és Păşcăluţă Adriant behívták az U19-es román válogatottba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában