Tánc

2024.04.24. 16:58

A parkett ördögei érkeznek Váradra

Nagyvárad lesz Európában a tánc fővárosa április utolsó hétvégéjén, amikor az Aréna ad otthont az I. ORRO Nemzetközi Táncbajnokságnak.

Forrás: ORRO

Fotó: Deliman Cristian

Jósa Attila 

Az ORRO Nemzetközi Táncbajnokságot április 26. és 28. között rendezik Nagyváradon, a versenyszámok között latin-amerikai (szamba, cha-cha, rumba, paso doble, jive) és standard táncok (lassú keringő, bécsi keringő, tangó, quickstep, slow fox) szerepelnek. Az eseményt a Nagyváradi Exclusive Dance Club rendezi a Román Táncsport-szövetség égisze alatt, de minősítő versenyként a Nemzetközi Táncsport-szövetség naptárába is bekerült. „Nagy megtiszteltetés számunkra a román szövetség által belénk helyezett bizalom. Bízunk benne, hogy felejthetetlen élményt tudunk majd nyújtani minden résztvevőnek és rajongónak. Becsléseink szerint 20 országból mintegy 1000 sportoló vesz majd részt a megmérettetésen. A versenyre 15 országból 25 bíró érkezik, ők mindannyian nemzetközileg elismert pontozók a tánc világában. Váradra látogat Mihai Petre nemzetközi hírű edző és pontozóbíró, Rareş Cojoc, Andreea Matei, Paul Moldovan, Cristina Tătar, Andrada Păcurar és Alexandru Miculescu” – nyilatkozta Bianca Puşcaş, a nagyszabású esemény egyik szervezője. A verseny pénteken 14 órakor kezdődik az Exclusive Kupa harmadik kiírásával. Szombaton és vasárnap 9 és 21 óra között zajlanak a versenyek, így elképesztően sűrű hétvége vár a műfaj szerelmeseire. Szombaton 18 órától rendezik az ORRO Nemzetközi Táncbajnokság gáláját, amely egy meglepetést is tartogat, mivel 300 nagyváradi iskolás gyermek részvételével egy látványosnak ígérkező villámcsődületet is beharangoztak a szervezők. A Nagyváradra érkező táncosok között minden generáció képviselteti magát, a versenyzők 6 és 75 év közöttiek. A házigazda várost mintegy 50 páros képviseli majd a táncbajnokságon, ebből 25-en a Nagyváradi Exclusive Dance Club színeiben állnak a parkettre. Az eseményre online árusítanak belépőjegyeket, 50 lejes áron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában