III. Liga

2024.05.13. 12:14

Presztízs-győzelem a Temesvári Politehnica ellen

A Nagyváradi Bihar FC 2–1-ra legyőzte hazai környezetben a Temesvári Politehnica alakulatát a III. Liga 8. csoport felsőházának utolsó előtti fordulójában.

Szakács Dávid

Tét nélküli rangadón, ám szépszámú közönség előtt fogadta szombat délután a Bihar FC csoportjának fő riválisát, a Temesvári Politehnicát, miután Florin Farcaş tanítványai már három fordulóval ezelőtt bebiztosították első helyüket a felsőházi rájátszásban. A piros-kékek kitűnően kezdték az összecsapást, nyomást helyeztek ellenfelükre és már a 22. percben megszerezték a vezetést Gîdea révén (1–0). A váradiak öt perccel a szünet előtt újból mattolták a temesváriak hálóőrét, Murariut, miután Ciocan a 16-os vonaláról eleresztett lövése a kapu jobb felső sarkában kötött ki (2–0). A térfélcserét követően viszont mintha eltűnt volna a Nagyvárad tempója, a Politehnica átvette az irányítást és sorra alakította ki a jobbnál jobb helyzeteket, melyeket Preklet vagy Pînzariu tudott csupán megállítani. Tíz perccel a vége előtt azonban egy szerencsés góllal szépített a Poli, Curescu lecsúszott beadása Pînzariu feje fölött beszállt a hálóba (2–1). Az eredmény a hátralévő időben már nem változott, a Bihar FC idei második sikerét zsebelte be a lila-fehérekkel szemben.

A Várad a play-off utolsó találkozóján az Újpécsi CSC otthonába látogat pénteken 18 órától. Dolj megyei ellenfél vár a piros-kékekre az osztályozón A III. Liga 7. csoportjának utolsó előtti fordulójában eldőlt ki lesz az a két együttes, amely a Bihar FC-vel, valamint a Temesvárral nézz majd farkasszemet az osztályozó elődöntőjében. A váradiak az előbb említett pontvadászat második helyen záró Filiaşi ACSO ellen harcol majd a döntőbe jutásért, míg a Poli a Győrödi CSC-vel találkozik. 

A piros-kékek az első meccsükön idegenben lépnek pályára május 22-én, a visszavágót május 25-én a Bodola Gyula Stadionban vívják. Továbbjutás esetén a váradi klub a finálé mérkőzéseit június 1-én, illetve június 5-én játssza. A filiaşiak keretében szerepel kölcsönben a Bihar FC-től Alexandru Andrei Popa, akinek találatával a Nagyvárad sikerült pontot szerezzen tavaly novemberben a Bukaresti Dinamo elleni hazai 1–1- es Román Kupa összecsapáson.

JEGYZŐKÖNYV

Nagyváradi Bihar FC – Temesvári Politehnica 2–1 (2–0). Adrian Gîdea (22.), Sergiu Ciocan (40.), ill. Robert Curescu (82.) 

Nagyvárad, Bodola Gyula Stadion, 3000 néző.

Bihar FC: M. Pînzariu – C. Jurj, Preklet Cs., A. Băican, Gagyi K. – R. Farcaş, A. Gîdea (M. Hosu, 79.), V. Calugher (B. Vasile, 70.), A. Vînău (A. Moga, 79.), S. Ciocan (L. Ioviţă, 65.), S. Jurj (L. Tincău, 70.). Vezetőedző: Florin Farcaş 

Poli: R. Murariu – A. Haloş (E. Sfichi, 64.), C. Bocşan, R. Ciurel (A. Vlaicu, 64.), C. Pamfile, M. Oprean (I. Rotariu, 70.), D. Olariu, D. Pureca (M. Istratie, 70.), V. Prună (S. Avramescu, 79), D. Popa, R. Curescu. Vezetőedző: Paul Codrea 

Játékvezetők: Ovidiu Florin Mazilu – Alexandru Corb (mindkettő Szatmárnémetiből), Kopriva Tamás (Nagykároly)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában