Kosárlabda

2024.06.27. 08:50

Brit ellenféllel kezd a VSK U a kosárlabda Bajnokok Ligájában

A svájci Miesben szerdán délben megtartották a Kosárlabda Bajnokok Ligája 2024/25-ös kiírásának selejtezőinek a sorsolását.

Forrás: facebook.com/caledoniagladiators

Jósa Attila 

A svájci Miesben szerdán délben megtartották a Kosárlabda Bajnokok Ligája 2024/25-ös kiírásának selejtezőinek és csoportmérkőzéseinek sorsolását. A Nagyváradi VSK U a román bajnokság ezüstérmeseként nevezett be a rangos küzdelemsorozatba. A klub a tavalyi évben is a Bajnokok Ligája selejtezőiben indult, akkor az olasz Brindisi jelentette a végállomást a Vörös Oroszlánok számára. 

Bár az idei évben sokáig úgy tűnt, hogy a VSK U automatikus főtáblás helyet kaphat, ez végül nem valósult meg, így egy igazán embert próbáló háromfordulós selejtezősorozat végén juthat a csoportkörbe a piros-kék alakulat. A váradiak a negyedik kalapba kerültek a sorsoláson, a Windrose Giants Antwerp mellé, így az viszonylag korán eldőlt, hogy a Caledonia Gladiators és a Morabanc Andorra közül kerül majd ki Achimék ellenfele. Fortuna a nagy-britanniai Caledonia Gladiatorst terelte a váradiak útjába, és amennyiben a VSK U sikerrel venné az első akadályt, a selejtezőkör elődöntőjében a PAOK Szaloniki ellen játszana, míg a döntőben a Petkimspor, a Heroes den Bosch és a Cholet Basket valamelyikével. 

A selejtezőtornát 2024. szeptember 15–22. között rendezik. A helyszínt 2024 júliusában határozzák meg és jelentik be. Amennyiben nem jutnak be a Kosárlabda Bajnokok Ligája csoportkörébe, a váradiak a FIBA Európa-kupa 2024/25-ös kiírásában fognak szerepelni. Ennek a sorozatnak a lebonyolításával kapcsolatos információkat még nem osztott meg a nemzetközi szövetség. 

Az ellenfélről 

A Caledonia Gladiators East Kilbride városának, 75 ezer lakosával Skócia hatodik legnagyobb lélekszámú településének a kosárlabdacsapata. Az 1998-ban alapított klub korábban Edinburgh-ban és Glasgow-ban működött, mielőtt 2022-ben Caledonia Gladiators néven újjáalakult. Ekkor új tulajdonos vette át a klubot, és a csapat székhelye is megváltozott. 

A Gladiators 2023 óta minden hazai mérkőzését az 1800 férőhelyes Playsport Arénában játssza. A csapat legnagyobb riválisa a Newcastle Eagles. Az együttes keretében 6 brit, 5 amerikai és egy cseh játékos található, a vezetőedző pedig a skót Gareth Murray.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában