Visszavágó

2024.06.04. 18:11

„Úgy éreztük magunkat, mint Koszovóban”

A Bihar FC szerda délután 17.30 órától vívja a Bodola Gyula Stadionban a másodosztályba való feljutásért rendezett osztályozó döntőjének visszavágóját a Győröd-Szőlőtelepi CSC ellen.

Jósa Attila 

Az idény legfontosabb mérkőzése apropóján a klub kedd reggel sajtótájékoztatót tartott a létesítmény sajtótermében. Az eseményen jelen volt George Tătar elnök, Florin Farcaş vezetőedző és Dorin Mihuţ másodedző. „Bár nem erről szerettem volna beszélni a mai napon, a klubot ért támadások miatt muszáj a múlt szombati mecscsel is foglalkozzak. A győrödiek részéről ez az egész cirkusz már a pszichológiai hadviselés része, ezzel szeretnék ránk helyezni a nyomást és persze elfedni azt, hogy milyen rendezésbeli hiányosságokkal küzdenek. Nevetséges állapotok uralkodtak Győrödön, a 150 váradi szurkoló sem kapott normális helyet, voltak, akik gyakorlatilag semmit sem láttak az egész meccsből. Az is teljesen vállalhatatlan, hogy a hangosbemondóban, amit a helyi utánpótláscsapat edzője kezelt, az első perctől folyamatosan az ellenfelet és a bírót szidják minden vitatható szituáció után. Ilyet soha nem tapasztaltunk korábban. Várható volt, hogy ilyen körülmények között elfajulnak a dolgok. Válogatott szidalmazásoknak voltunk kitéve mindannyian. Alig láttunk rendfenntartókat. Nekünk minden mérkőzésen 50–100 stewardot kell alkalmaznunk, de ez nem probléma, mert megfelelően végezzük a munkánkat, és ez az, aminek a szervezésében példát szeretnénk mutatni. Szintén a pályán volt, lökdösött és szidott bennünket meccs végén a győrödi csapat delegáltja, Florin Brădău, akit a Poli elleni elődöntő után felfüggesztettek. Bárki egy egyszerű Google-kereséssel látni fogja, hogy milyen döntésekkel sújtották a győrödi klubot a közelmúltban, ez nem a véletlen műve” – mondta Tătar. „Mit is tudnék ehhez hozzáfűzni, úgy éreztük magunkat, mint Koszovóban… De beszéljünk a meccsről is, mi ugyanazt az alkalmazást használjuk a találkozók elemzésére, amelyet a szuperligás csapatok is. Láttam, hogy a győrödiek azt mondják, fölényben játszottak, ehhez képest 66 százalékos labdabirtoklásunk mellett mi voltunk az a csapat, amelyik 28 alkalommal vitte be a labdát az ellenfél tizenhatosán belülre, 14 kapura lövésünk volt az ellenfél 4 lövésével szemben, mi voltunk az a csapat, amely 206 passzt adott az ellenfél 91 passzával szemben. Az elemzés sajnos csak a 75. percig mutatja a meccs képét, akkor a hazaiak részéről a klub egyik alkalmazottja megrongálta berendezésünket. Azt is felhozták ellenünk, hogy túl sok tizenegyest kapunk. Most mondjam a játékosaimnak, hogy ne lépjenek be bátran a tizenhatoson belülre? Szándékosan olyan focistákat igazoltunk, akik gyorsak, technikásak, meg tudják verni egy az egyben az ellenfelet. A balhátvéd Alexandru Stoian biztosan nem játszik a visszavágón, de Sergiu Ciocan, Florin Chitaş, Călin Jurj és Sergiu Jurj szintén egészségügyi problémákkal küzd a szombati durva belemenések miatt” – nyilatkozta Florin Farcaş. 

A június 5-i meccsről Dorin Mihuţ is nyilatkozott: „A csapat készen áll arra, hogy megtegye az utolsó lépést a másodosztályba. Várjuk a szurkolókat, töltsük meg a stadiont. Szerintem a meccs végén mindenki boldog lesz!” Kedd délutánig már több mint 2700 jegy elkelt a klub által forgalomba hozott 3500 belépőből. Az idény elején kiváltott bérletek érvényesek a mai mérkőzésre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában