Kosárlabda

2024.07.25. 20:03

Két centert igazolt a váradi kosárcsapat

Forrás: Facebook

Jósa Attila
Kalif Young a Nagyváradi VSK U kosárlabdacsapatának új centere. A 206 centiméter magas, kanadai állampolgárságú játékos a lengyel Ladiszlói Anwil csapatától érkezik a Vörös Oroszlánokhoz. A 27 éves, balkezes Young 5-ös és 4-es poszton is bevethető. Kalif Ontarióban született, és 2020 nyarán diplomázott a Providence Egyetemen, amelynek kosárlabdacsapatában négy szezon alatt 132 alkalommal lépett pályára. A diploma megszerzése után elkezdett hivatásszerűen kosárlabdázni, és eddig négy szezonnyi tapasztalatot szerzett ezen a téren. Játszott a Brampton és a Scarborough (Kanada), a Bornova (Törökország), a Czarni és Anwil (Lengyelország) és a Bayreuth (Németország) csapataiban. Meg kell jegyezni, hogy Kalif Young profi pályafutása kezdete óta a versenyszezonban európai klubokban, nyáron pedig hazájában játszik. Kalif idén nyáron a Sarborough Shooting Stars csapatában játszik a kanadai ligában. Az idei szezonban 14 fellépésen van túl, és a statisztikai átlaga 4,0 pont, 5,9 lepattanó (2,9 támadó), 2,2 assziszt, 1,4 blokk és 0,6 labdaszerzés meccsenként átlagban 23,8 perc alatt. Young tagja a kanadai válogatottnak, legutóbb idén februárban, a FIBA AmeriCup 2025-ös selejtezőjének Nicaragua elleni dupláján lépett pályára a juharleveles nemzeti csapatban. Az olimpián szereplő válogatottba nem kapott meghívót a váradiak friss szerzeménye. 
Szintén a 4-5. poszton bevethető a klub másik új igazolása, a 33 éves litván Paulius Petrilevicius. A 202 centiméter magas játékos a legutóbbi idényben a Román Kupa-döntős Bukaresti Rapidban szerepelt. A kosaras tíz szezont játszott hazája első osztályában, ahol több mint 200 alkalommal lépett pályára. Emellett egy-egy szezont töltött Észtországban, Lengyelországban és Romániában. Petrilevicius lesz a Nagyváradi VSK U történetének 8. litván játékosa, korábban Thomas Klimas, Gediminas Navickas, Arturas Valeika, Vaidas Kariniauskas, Dovis Bickauskis és Martynas Paliukenas szerepelt a Vörös Oroszlánoknál, Donatas Tarolis pedig jelenleg is a klub játékosa.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában