Mérkőzés

2024.08.27. 08:54

A Román Kupában folytatná győzelmi sorozatát a Bihar FC

A Resicabányai VSK elleni mérkőzés augusztus 27-én, kedd délután 17 órától kezdődik, a találkozót a Digi Sport és a Prima Sport is élőben közvetíti.

Jósa Attila 

Sajtótájékoztatót tartott hétfő délelőtt a Bodola Gyula Stadion sajtótermében a Bihar FC, melyen a piros-kékek technikai igazgatója, Gustavo Aragolaza mellett jelen volt az elmúlt két mérkőzés hőse, a kapus Rodrigo Accinelli, valamint az argentin szakember segítője, Cristian Oros. 

„Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, egy nagyon jó csapat ellen játszunk. A bajnokságban elért idegenbeli győzelem után úgy gondolom, hogy a fiúknak nagyobb lesz az önbizalmuk. Igyekszünk a lehető legjobban felkészülni, megnéztük a Resicabányát, nagyon erős csapat, de megpróbálunk mindent beleadni” – mondta Aragolaza. Az edző hozzátette, hogy az előző heti két győzelem nyugalmat adott nekik a következő mérkőzésekre való felkészüléshez. 

„Ez a két győzelem az elvégzett kemény munka gyümölcse. Ezek az eredmények egyben bizakodásra adnak okot, két nagyon nehéz mérkőzés volt, mert az Argeş FC nagyon jó szinten van, Bodzavásárig pedig nagyon hosszú volt az út, ráadásul az ottani pálya műfüves volt” – nyilatkozta az argentin szakember. A Bihar FC technikai igazgatója utalt arra is, hogy tanítványai az utóbbi két mérkőzésen gyengébben kezdtek. „Az első percekben megvan ez a koncentrációs probléma, de szerencsére a második félidőben változtattunk. A hozzáállásunkon még kell dolgoznunk” – tette hozzá a nagyváradi klub edzője. Szerencsére a piros-kékek technikai vezetőjének a mérkőzés előtt nincsenek gondjai a kerettel, a csapat valamennyi tagja hadra fogható. „Biztos, hogy nagyon kemény meccs lesz, egy erős ellenféllel, de remélem, hogy folytatjuk ezt a győzelmi sorozatot, és elérjük a várt eredményt, vagyis a továbbjutást” – mondta Rodrigo Accinelli kapus, aki az elmúlt mérkőzéseken bemutatott hatalmas védései után gyorsan belopta magát a szurkolók szívébe. „Nagyon jól érzem magam Nagyváradon, ez egy nagyon szép város. A klub minden feltételt biztosít számunkra, nagyon elégedett vagyok az itteni körülményekkel és azzal a színvonallal is, amit eddig a romániai másodosztályban tapasztaltam” – mondta az argentin hálóőr. 

Nem érvényesek a bérletek 

A tavalyi szezontól eltérően a Román Kupa mérkőzéseire való belépést a váradi klub nem foglalta bele az idei szezonbérletekbe. „A másodosztályú szezon korán kezdődött, és a bérleteket jóval azelőtt kezdtük el árusítani, hogy tudtuk volna, ott leszünk-e a Román Kupa csoportkörében, vagy hogy kik lesznek az ellenfeleink. Ezért úgy döntöttünk, hogy csak a bajnoki mérkőzésekre érvényes bérleteket árusítunk, és ezt a döntést minden hivatalos csatornán (közösségi média, sajtó, ticket.ro platform és a honlapunk) egyértelműen kommunikáltuk. Egy másik fontos szempont a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) által előírt szervezési követelményekkel kapcsolatos, amely minden egyes csoportmérkőzésre több mint 100 ülőhelyet követel a stadion prémium szektoraiban. Mivel a stadionunkban az ilyen ülőhelyek száma korlátozott, olyan megoldásokhoz kellett volna folyamodni, amelyeket igazságtalannak tartanánk a hűséges szurkolókkal szemben” – áll a klub közleményében.

A Bihar FC és a Resicabányai VSK a keddi kupameccs után pénteken 18 órakor bajnokságban is összecsap egymással a Bodola Gyula Stadionban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában