Győzelem

2024.08.24. 18:31

Bravúros fordítás Bodzavásáron

Sorozatban második győzelmét aratta szombat délben a Bihar FC a másodosztályú labdarúgó-bajnokságban.

Forrás: Bihar FC

Jósa Attila

A piros-kékek a II. Liga 4. fordulójában Bodzavásáron vendégszerepeltek a helyi Metalul műfüves pályáján. Az újoncok csatáját a hazaiak kezdték aktívabban, a 8. percben pedig a vezetést is megszerezte a Metalul, amikor egy szöglet után Valentin Robu maradt egyedül a kapu előterében és 3 méterről a hálóba fejelte a labdát (1–0).  A gól után továbbra is a házigazdák irányítottak, a váradiak válasza a 26. percben érkezett, amikor Stahl Albert jobb oldalról ívelt középre, Andrei Moga pedig a kapufára fejelte a labdát. Egy perccel később ismét Stahl centerezett, de David Sala nagy helyzetben mellé lőtt. Az első félidő váradi támadásokkal ért véget, de eredmény nélkül.

A félidőben Gustavo Aragolaza edző három változtatást eszközölt: David Sala, Răzvan Gunie és Ionuț Ban helyett Ioan Horát, Ricardo Farcașt és Sebastian Cucut küldte pályára. Az egyenlítő gólra az 58. percig kellett várni, Ioan Filip átadását Sergiu Jurj vette át a tizenhatoson belül, majd Anghel Dinu kapujának jobb oldalába küldte a pöttyöst (1–1). A 61. percben a hazaiak támadója, Adrian Moldovan iramodott meg a bal oldalon, lövését azonban Accinelli bravúrral hárította.

Hét perccel később, a 68. percben a Bihar FC megszerezte a vezetést, miután Ioan Hora 25 méterről végzett el egy szabadrúgást, a remekül eltalált labda pedig egyenesen a hazaiak kapujának bal felső sarkában landolt (1–2). Az eredménnyel érthető módon elégedetlen Metalul játékosai a mérkőzés végén mindent megtettek az egyenlítésért, de előbb 86. percben Valentin Robu fejesét mentette szögletre Accinelli, majd két perccel később Eduard Rusu 14 méterről leadott lövését is hárította az elmúlt mérkőzéseken remek formát mutató argentin hálóőr. A bodzavásári műfüves pályán aratott győzelemmel a váradi csapat már 7 pontot gyűjtött, és a negyedik forduló eddigi mérkőzéseit követően ideiglenesen feljött az 5. helyre a II. Liga tabelláján. A piros-kékekre a sorsolás szeszélye folytán két hazai meccs vár a héten, az ellenfél mindkét alkalommal a Resicabányai VSK lesz. A két csapat előbb augusztus 27-én, kedden 17 órától csap össze a Román Kupában,  majd augusztus 30-án, pénteken 18 órától a bajnokságban is megküzdenek egymással a pontokért.

Jegyzőkönyv

Bodzavásári Metalul – Bihar FC 1–2 (1–0).

G: Valentin Robu (8.), illetve Sergiu Jurj (58.), Ioan Hora (68.)

Metalul: I. Dinu – Alb. Olaru, M. Manea, Perju, Răzvan. Radu – Opaiț (Dragoș Lazăr, 58.), Borțoneanu, A. Manea (Eduard Rusu, 68.) – Tudorică, M. Constantinescu (Adrian Moldovan, 46.), Valentin Robu. Vezetőedző: Valentin Stan.

Bihar FC: Rodrigo Accinelli – Călin Jurj (Ioan Hora, 46.), Deniz Giafer, Alex Băican, Ionuț Ban (Sebastian Cucu, 46.), Răzvan Gunie (Ricardo Farcaș, 46.), Ioan Filip – Albert Stahl (Luca Tincău, 65.), Andrei Moga (Adelin Nica, 56.), David Sala – Sergiu Jurj. Technikai igazgató: Gustavo Aragolaza.

Vezette: Valentin Naidin (Kisnikápoly) – Florin Iftode (Târgu Bujor), Daniel Cristi Ichim (Brajla).

Fotó: Bihar FC
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában