Vízilabda BL

2024.09.11. 18:08

Emberes feladat előtt állnak a nagyváradiak

A C csoport mérkőzéseit a Nagyváradi VSK rendezi az European Aquatics égisze alatt, és öt csapat vesz részt rajta.

Forrás: csmoradea.ro

Jósa Attila 

Öt csapat részvételével szeptember 12-én, csütörtök délután kezdődik és szeptember 15-én, vasárnap kora délutánig tart a nagyváradi Ioan Alexandrescu Olimpiai Uszodában a LEN Bajnokok Ligája selejtezőtornája. A C csoport mérkőzéseit a Nagyváradi VSK rendezi az European Aquatics égisze alatt, és öt csapat vesz részt rajta. A torna során mindenki mindenkivel találkozik, ez csapatonként 4 mérkőzést jelent a selejtezőtorna öt fordulója során. Az első helyezett csapat továbbjut a LEN Bajnokok Ligája csoportkörébe, míg a másik négy alakulat a LEN EuroCupban folytatja útját a nemzetközi porondon. 

A mérkőzésekre a belépőjegyek ára 20 lej felnőtteknek és 5 lej diákoknak. Jegyek vásárolhatók online az eventbook.ro oldalon és a VSK jegypénztárában a Ioan Alexandrescu Olimpiai Uszodában. Kedvezményes jegyeket kizárólag az uszodánál lévő jegypénztárában árusítanak, igazoló dokumentumok bemutatásával. 

A Brescia a favorit 

A LEN Bajnokok Ligája váradi selejtezőcsoportjából a papírforma alapján kiemelkedik az Associazione Nuotatori Brescia együttese, az olaszok az elmúlt években számos emlékezetes mérkőzést játszottak többek között a címvédő Ferencvárossal is a Bajnokok Ligájában. Alessandro Bovo vezetőedző csapatában olyan olasz klasszisok szerepelnek, mint Vincenzo Dolce, Mario Del Basso és Stefano Gueratto, de a keretben több remek légiós is található, közülük is kiemelkedik az amerikai Maxwell Irwing. A Brescia mellett a görög PAOK, a német Spandau és a török Enka SC szerepel majd a tornán. „A tavalyihoz képest idén 3 helyett 4 mérkőzést kell játszanunk a BL selejtezőiben. Ez egy plusz meccs, ami sok mindent megváltoztathat. A fáradtság fokozódni fog, hosszabb ideig kell koncentrálnunk. Minden nehezebb lesz. Szerintem a csoportunk favoritja egyértelműen a Brescia, az olaszok minden évben főtáblások a BL-ben és az elmúlt 4-5 szezonban 2-3 érmet is nyertek a legrangosabb sorozatokban. Mondanom sem kell, nagyon kemény meccsek várnak ránk, de minden találkozón megpróbáljuk majd a maximumot kihozni magunkból. Lépésről lépésre kell haladjunk és figyelembe véve, hogy hazai medencében játszunk, úgy gondolom, hogy még a Brescia ellen is megvan az esélyünk” – nyilatkozta a torna előtt Vancsik Levente, a Nagyváradi VSK és a román válogatott centere. 

A többi csoport összetétele 

  • A csoport: Jug AO (házigazda), Barcelona, Jadran Herceg Novi, Dinamo Bukarest, Banja Luka. 
  • B csoport: Vouliagmeni, Radnicki (házigazda), BVSC-Zugló, HAVK Mladost. 
  • D csoport: Astralpool Sabadell (házigazda), Ortigia, VK Sabac, Pays D’aix.

LEN Bajnokok Ligája, a C selejtezőcsoport menetrendje

1. forduló, csütörtök: Enka SC – Nagyváradi VSK (18.30 óra), Spandau 04 Berlin – PAOK (20.30). A Brescia áll. 

2. forduló, péntek: Nagyváradi VSK – Spandau 04 Berlin (18.30), Brescia – PAOK (20.30). Az Enka SC áll. 

3. forduló, szombat: PAOK Salonic – Enka SC (9.30), Brescia – Spandau 04 Berlin (11.30). A Nagyváradi VSK áll. 

4. forduló, szombat: PAOK – Nagyváradi VSK (18.30), Enka SC – Brescia (20.30). A Spandau áll. 

5. forduló, vasárnap: Spandau 04 Berlin – Enka SC (10.00), Nagyváradi VSK – Brescia (12.00)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában