Győzelem

2 órája

Idegenben jobban megy a piros-kékeknek

Foksányi győzelmével a Bihar FC 10 ponttal a 11. helyre lépett előre a tabellán.

Forrás: Bihar FC

Jósa Attila

Három egymást követő kudarc után a Bihar FC az idei szezon legfölényesebb győzelmét aratta a párharc előtt a 20. helyen álló, frissen feljutott Foksányi VSK pályáján. Gustavo Aragolaza, aki első mérkőzését vívta vezetőedzői minőségében, hat változtatást eszközölt a kezdő tizenegyben a Steaua elleni vesztes mérkőzéshez képest, így végre lehetőséget kapott a balhétvéd Loren Ioviță, és a kolumbiai Ober Almanza is az első percektől a pályán volt.

A 8. forduló mérkőzését a Milcovul Stadionban rendezték, a váradiak pedig már az első percektől jelezték, hogy a győzelemért érkeztek Foksányba. A 15. percben Adrian Gîdea kapásból lőtt gyönyörű kapufás gólt a hazaiak hálóbája a tizenhatos vonaláról (0–1). A vezető találat megszerzése után is támadásban maradt a Bihar FC, a 19. percben Ober Almanza fordulásból lőtt, de a labda a házigazdák kapuja mellé vágódott, majd a 21. percben Andreas Chirițoiu fejelt kevéssel a léc fölé. A házigazdák első lehetősége a 23. percben adódott, amikor George Dragomir jobbról ívelt középre, de Cristian Ciobanu nem tudta veszélyesen Accinelli kapuja felé terelni a labdát. A váradiak válasza sem késett, egy perccel később Gelu Gitye előtt adódott egy nagyon jó lehetőség, de a fiatal középpályás rossz megoldást választott egy az egyben a kapussal szemben. A Lotustól nyáron szerződtetett Gitye a 29. percben javított, pontos beadását Andreas Chirițoiu fejelte a kapuba (0–2). A félidő lezárásaként, a 39. percben Denis Rența küldött egy életerős lövést távolról a váradi kapura, Accinelli hozzáért a labdához, amely aztán a súrolta a kapufát.

Szünetre így kétgólos előnnyel mehettek a piros-kékek, akik a második félidőben nagyon jól védekeztek és veszélyes ellentámadásokat vezettek. Az 53. percben Chirițoiu előtt adódott egy jó lehetőség, de elpuskázta. Ezután érezhetően nőtt a nyomás a házigazdák részéről, akik Alexandru Zaharia révén az 55., 57. és 59. percben három lövést is küldtek kapura, de Accinelli állta a sarat. A 61. percben Gabriel Dodoi maradt egyedül a nagyváradi kapussal, de 5 méterről a léc fölé bombázta a labdát. A váradiak cseréi ezúttal vittek némi színt a játékba, Robert Curescu előbb a kapufát találta el a 81. percben, de ez nem szegte kedvét a villámléptű támadónak és egy remek összejáték után a hosszú sarokba továbbította Stahl Albert Tivadar passzát a 90. percben (0–3). A következő fordulóban a piros-kékek október 7-én, hétfőn 16 órától a Krajovai FCU 1848 ellen lépnek pályára a Bodola Gyula Stadionban, a mérkőzést a televízió élőben közvetíti.

JEGYZŐKÖNYV

Foksányi VSK – Bihar FC 0–3 (0–2).

G.: Adrian Gîdea (15.), Andreas Chirițoiu (29.), Robert Curescu (90.)

Foksányi VSK: Alexandru Uțiu – Pedro Albino, Cristian Jalbă, Stejărel Vișinar, Răzvan Tamași, Sorin Săpunaru (Arlind Dakaj, 46.), George Dragomir (George Dănilă, 53.), Denis Rența, Alexandru Zaharia (Răzvan Gorovei, 75.), Gabriel Dodoi (Dan Florin Blaj, 75.), Cristian Ciobanu (Robert Enache, 46.). Vezetőedző: Rareș Forika.

Bihar FC: Rodrigo Accinelli – Sebastian Cucu, Deniz Giafer, Andrei Gal, Loren Ioviță – Ioan Filip, Ricardo Farcaș (Robert Curescu, 71.) – Adrian Gîdea (Albert Stahl, 58.), Ober Almanza

(Luca Tincău, 58.), Gelu Gitye (Andrei Moga, 46.) – Andreas Chirițoiu. Vezetőedző: Gustavo Aragolaza.

Vezette: Horia Mladinovici (Bukarest) – Cosmin Vatamanu (Bukarest) és Alexandru Filip (Konstanca).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában