Labdarúgás

1 órája

III. Liga: a Biharszentandrás nyerte a megyei rangadót

A Biharszentandrási Crişul 4–1-re legyőzte hazai környezetben a Bihardiószegi SK-t a III. Liga 10. csoportjának ötödik fordulójában.

Sz. D.

A Biharszentandrási Crişul a Szatmárnémeti 1921 Olimpia elleni 1–0-s vereség után hazai környezetben fogadta a harmadosztály pontvadászatának utolsó előtti helyén álló Bihardiószegi SK-t. A találkozó elején végig a Crişul volt a kezdeményező fél, a bihardiószegiek csupán kontrákból tudtak átlépni ellenfelük térfelére. A Szentandrás a 30. percben sikerült megtörje a jeget, egy vendég-labdavesztés után Robert Turcanhoz került a labda, aki a 16 méterről egy pontosan eltalált lapos lövéssel megszerezte a vezetést (1–0). Percekkel később Turcan közel volt a duplázáshoz, lökete azonban a kapufán csattant.

A 38. percben a diószegi védelem újból hibázott, Sergiu Pop pedig köszönte szépen, és a kifutó Fila Károly mellett begurította a hálóba a játékszert (2–0). Nem kellett sokat várni a következő szentandrási találatra, Popa három perccel később újra kihasználta a vendégek sokadik megingását (3–0). A diószegiek a szünetben kettőt is cseréltek, pályára lépett Paul Chiş-Toie, valamint a CAO-NAC-tól igazolt Gergely Róbert is. A cserék meghozták hatásukat, a Bihardiószeg szépített az 52. percben, miután Chis-Toie 30 méterről eleresztett lövése Anca-Trip kezéből a hálóba pottyant (3–1). A Szentandrást nem fogta meg a kapott gól, tovább támadtak és tíz perccel később büntetőhöz jutottak, amit a duplázó Pop végzett el. A Crişul támadójának bal alsó sarokba tartó tizenegyesét azonban Fila magabiztosan hárította. 

Az utolsó negyedórában a Bihardiószeg mindent egy lapra feltéve támadott, hogy visszahozza kétgólos hátrányát, ám ez végül balul sült el, a szentandrásiak a hajrában egy gyors kontrát követően beállították a 4–1-es végeredményt George Cherman révén. A III. Liga 9. csoportjában a Félixfürdői Lotus 1–0-ra kikapott otthon a Győröd-Szőlőtelepi CSC alakulatától.

JEGYZŐKÖNYV

Biharszentandrási Crişul – Bihardiószegi SK 4–1 (3–0). Robert Turcan (30.), Sergiu Pop (38., 41.), George Cherman (90+3.), ill. Paul Chiş-Toie (52.) Biharszentandrás, Crişul stadion - 200 néző. 

Szentandrás: Anca-Trip – Hadade, Ntchinda, Stan, Gondor, Turcan, Maghiar (Pele, 90.), Pop, Sorian (Cherman, 75.), Costea (Prundaru, 62.), Popescu (Paşca, 75.). Vezetőedző: Călin Cheregi. 

Bihardiószeg: Fila – Mintaş, Letan, D. Marina (Gergely, 46.; Sas, 81.), Popa, Mailinger (Mladin, 71.), Lőrincz, Covaciu (Chiş-Toie, 46.), E. Marina, Nicoară (|ifra, 71.), Roşu. Vezetőedző: Mădălin Popa. 

Játékvezetők: Pavel Adelin (Osica de Jos) – Romeo Popa (Krajova), Şillo Tudor (Tirgovics).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában