Sport

20 órája

Könnyed győzelemmel kezdtek

Forrás: VSK

Szakács Dávid 

A Vörös Oroszlánok kedd este megkezdték szereplésüket az Antalyában (Törökország) megrendezett BL-selejtezőn. Cristian Achim vezetőedző a Brown, Williams, Nicolescu, Tarolis, Petrilevicius ötössel kezdett a skót együttessel szemben. A Gladiators szerezte a találkozó első pontjait, de a váradiak egy 11–0-ás sorozattal válaszoltak. A második negyedben még jobban kidomborodott a két csapat közötti különbség, miután a VSK U 10 perc alatt 33, míg ellenfele csupán 15 pontot dobott (26–51). A nagy szünetet követően visszavettek a piros-kékek, így a Caledonia, ha csak négy egységet is, de faragott a hátrányából (43–64). Az utolsó tíz perc elején az első menethez hasonló 11–0-s „rohanást” produkáltak a nagyváradiak, amire már nem volt válasza a skótoknak (59–90). A VSK U legeredményesebb játékosa a találkozón Tarolis lett 16 ponttal, őt követte Kris Richard, valamint a nyáron igazolt Sayeed Pridgett 15-15 egységgel, míg az ellenfélnél Stuckmen volt a legjobb, szintén 16 ponttal. A Nagyvárad a BL-selejtező elődöntőjében a PAOK Szalonikivel néz majd farkasszemet ma 19 órától. A PAOK edzője jelenleg az olasz Massimo Cancellieri, a csapat kerete hat amerikai és nyolc görög játékosból tevődik öszsze. Amennyiben a VSK U sikerrel veszi ezt az akadályt is, akkor a selejtezőkör döntőjében a Petkimspor (török) – Cholet Basket (francia) párharc győztese lesz a váradiak ellenfele. A kvalifikációs torna nyertese továbbjut a kontinensviadal csoportkörébe. A törökországi selejtezőtorna mérkőzéseit a Bajnokok Ligája Youtube-csatornája élőben közvetíti.

Jegyzőkönyv

Caledonia Gladiators – VSK U 59–90 (11–18, 15–33, 17–13, 16–26) 
Antalyai Sportcsarnok, 65 néző. 
Vezette: Kozlovskis (lett), Manniste (észt). 
Gladiators: Stuckman 16, Hill 12, Malcolm 7, Jimenez 5, Whelan 5, Alihodzic 4, Barnes 4, DuBose 2, Fagbenle 2, Hughes 2, Onwas. 
VSK U: Tarolis 16, Pirdgett 15, K. Richard 15, Nicolescu 14, Young 8, Williams 6, Petrilevicius 4, Török 4, Năstruţ 3, Schmidt 3, Mureşan 2, Brown.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában