Vízilabda

2024.09.04. 17:56

Tornagyőzelemre hajt hazai medencében a Nagyváradi VSK

A Nagyváradi VSK vízilabdacsapata ma először ugrik medencébe az új szezonban, a második kiírásához érkezett Andrei Drăghici Emléktorna keretein belül.

Forrás: csmoradea.ro

Jósa Attila 

A szeptember 5–7. között megrendezésre kerülő tornán Nagyváradi VSK mellett a Bukaresti Dinamo, a Bukaresti Rapid és a szerbiai Szabácsi VK vesz részt, a váradiak számára pedig remek erőpróbát jelent a három mérkőzés a jövő hétvégi BL-selejtezők előtt. 

Az első fordulóban szeptember 5-én délután a Nagyváradi VSK a Szabács ellen játszik, a második fordulóban, péntek este a Bukaresti Dinamo lesz az ellenfél, az utolsó fordulóra pedig szombat reggel kerül sor, amikor a hazai alakulat a Rapid elleni párharccal zárja a tornát. A mérkőzésekre a belépés ingyenes. A torna első kiírását tavaly a Miskolci Vízilabda Club nyerte. 

Felfoghatatlan tragédia 

 

A Rapid és a Dinamo mérkőzésén, 2022 márciusának végén 7–5-re vezettek a vendégek az utolsó negyedben, amikor a Dinamo 23 éves játékosa, Andrei Drăghici rosszul lett. A vízilabdázó egy támadás után jelezte edzőjének, hogy rosszul érzi magát, de a medencéből már csapattársai emelték ki. A csapat orvosi stábja és a kiérkező mentősök is megpróbálták újraéleszteni, de nem sikerült megmenteniük az életét. Drăghici 8 évesen kezdett pólózni a Nagyváradi Crişul színeiben, majd fiatalon a fővárosba igazolt. Szerepelt az U17-es és U19-es válogatottban, és az volt a célja, hogy beverekedje magát a felnőtt válogatottba is.

Andrei Drăghici Emléktorna

1. forduló, csütörtök: Nagyváradi VSK – Szabácsi VK (18.30 óra), Bukaresti Dinamo – Bukaresti Rapid (20.15). 

2. forduló, péntek: Nagyváradi VSK – Bukaresti Dinamo (18.30), Rapid – Szabácsi VK (20.15). 

3. forduló, szombat: Bukaresti Dinamo – Szabácsi VK (10.00), Nagyváradi VSK – Rapid (11.45).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában