Sport

2024.09.08. 19:38

VSK U: megint nem bírtak a mumussal

A Nagyváradi VSK U kosárlabdázói a második helyen végeztek az Antonio Alexe Emléktornán.

 Jósa Attila

 A 11. Antonio Alexe Emléktorna nyitó mérkőzésén a Kolozsvári U-BT remek hajrá után 87–85-re legyőzte a bosnyák KK Igokea csapatát péntek délután. A második elődöntőben a Nagyváradi VSK U a lengyel rekordbajnok Boroszlói Slask ellen lépett pályára. A piros-kékek a Brown, Pridgett, Nicolescu, Tarolis, Young öszszeállításban kezdték a mérkőzést, melyre mintegy 1500 néző látogatott ki a Nagyvárad Arénába. 
A vendégcsapat kezdett jobban, de a nagyváradiak Pridgett hárompontos kosarával a 7. percben átvették a vezetést (17–16). A két csapat hatalmas iramot diktált, így annak ellenére is rengeteg kosár született, hogy a szokásosnál talán több dobás is célt tévesztett. Az első negyed után 29–25 állt az eredményjelzőn, a VSK U pedig a második negyedben is megtartotta előnyét (50–46). 
Fordulás után a Vörös Oroszlánok a friss szerzemények, Brown és Pridgett ponterős játékának köszönhetően 11 pontra elhúzott, de a Slask nem adta meg magát, így a két csapat között két labdabirtoklás volt a különbség a záró negyedre. Az utolsó pillanatokban a lengyeleknek volt esélyük a hosszabbítás kiharcolására, de nem találtak célba, Richard pedig beállította a 84–80-as végeredményt. Donatas Tarolis 23 pontot és 8 lepattanót szerzett, Sayeed Pridgett és Brandon Brown egyenként 16 ponttal zárt a péntek esti meccsen, míg a lengyelek közül Marcel Ponitka volt a legeredményesebb 19 pontjával. A szombaton rendezett kisdöntő a Slask győzelmével ért véget, a boroszlóiak egy huszáros hajrát követően 76–74-re legyőzték a bosnyák bajnokcsapatot. Az Antonio Alexe Emléktorna döntőjét, az idény első VSK U – U-BT mérkőzését 1800 néző előtt rendezték, de a szurkolók csalódottan távoztak a lefújás után, mivel a finálét végig a felkészülés előrehaladottabb szakaszában lévő vendégcsapat uralta. A VSK U rengeteg bosszantó hibával játszott, a kolozsváriak stabil védekezése sokszor megoldhatatlan feladat elé állította a hazaiakat. Az U-BT megnyerte a mérkőzés első három negyedét, 30 percnyi játék után 60–78 állt az eredményjelzőn. 
A záró negyedben a hazaiak csak kozmetikázni tudtak az eredményen, de a 93–84 (26– 15, 26–23, 26–22, 15–24) arányú vendéggyőzelem inkább a VSK U számára lehet hízelgő. Kris Richard 17 pontot, 4 asszisztot és 3 labdaszerzést jegyzett, Sayeed Pridgett 14, Donatas Tarolis és Paulius Petrilevicius pedig 13 ponttal zárt a VSK U csapatában. A másik oldalon Zavier Simpson 25 pontot, 11 asszisztot, 9 lepattanót, Kevin Hervey pedig 22 pontot, 6 lepattanót tett hozzá a kolozsváriak győzelméhez. A Vörös Oroszlánoknak már csak egy utolsó edzőmecscse van az új idény kezdete előtt, szeptember 11-én, szerdán, a Nagyszebeni CSU ellen, amelyre szintén Nagyváradon kerül sor, de a kezdési időpontot még nem közölte a klub.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában