LEN-bajnokok ligája

2 órája

Európa egyik legjobb csapata lesz a VSK ellenfele

A Nagyváradi VSK – Novi Belgrád LEN-bajnokok ligája mérkőzés kedd este 21 órától kezdődik a Ioan Alexandrescu Uszodában, a találkozót a Digi Sport 4 élőben közvetíti.

Forrás: csmoradea.ro

Jósa Attila 

A Nagyváradi VSK több mint egy évtized után játszik ismét főtáblás mérkőzést hazai medencében a LEN-bajnokok ligájában. A piros-kékek Szerbia bajnokcsapatát fogadják, mely ország az elmúlt három olimpián egyaránt aranyérmet tudott nyerni ebben a sportágban. A Novi Belgrád elleni találkozót a LEN-bajnokok ligája A csoportjának második fordulójában rendezik, a kvartettben jelenleg az első két helyen álló csapat párharca látványos mérkőzést ígér.

A szerb klubot kilenc évvel ezelőtt alapították Aleksandar Sapic kezdeményezésére, aki a vízilabda történetének egyik legkiválóbb játékosa, pályafutása során 21 bajnoki cím mellett 14 gólkirályi címet is begyűjtött. A Novi elnöke jelenleg Goran Mandic, vezetőedzője pedig Zivko Gocic. A Novi Belgrád három nemzeti bajnoki címmel rendelkezik, és az elmúlt négy idényben minden alkalommal döntőt játszott a bajnokságban. A 2023/24-es szezonban duplázott a gárda, miután megnyerte a szerb bajnokságot és a kupát is. A nemzetközi kupaporondon a Novi Belgrád 2020/21- ben debütált, amikor a LEN Eurokupa nyolcaddöntőjében búcsúzott. Ezt követően egyből szintet lépett a klub, 2021/22- től kezdve folyamatosan a Bajnokok Ligájában szerepel, ahol az első két szezonjában (2022 és 2023) egyaránt döntőbe jutott, a legutóbbi, 2024-es kiírásban pedig a negyedik helyen végzett. Az aktuális szezonban a Novi Belgrád négy mérkőzést játszott eddig. A Regionális Ligában a Primorac Kotor csapatát 14–12-re, a Jadran Splitet büntetőkkel 18–17-re, a múlt hétvégén pedig a Jug Dubrovnikot idegenben 13–11-re győzte le a Novi, így három forduló után 8 ponttal az élére állt az egykori Jugoszlávia legjobb csapatait tömörítő pontvadászatnak. 

A Bajnokok Ligájában az első fordulóban a másik romániai csapattal, a Bukaresti Steauával csapott össze a szerb bajnok. A Steaua 24 percig, három negyeden át egyenrangú ellenfele volt a Novinak, a meccs utolsó szakaszában azonban kijött a két csapat közötti tudásbeli különbség, így 11–7-re a szerbek nyertek. Djordje Vucinic és Dimitrios Skoumpakis négy-négy gólt szereztek a Steaua ellen, míg Nikola Lukic, Vasilije Martinovic és Milos Cuk kapitány egyegy találattal járultak hozzá a győzelemhez. Érdemes megjegyezni, hogy a Novi kerete alaposan kicserélődött a nyáron, távozott a háromszoros olimpiai bajnok Nikola Jaksic, valamint Radomir Drašovic (aki Párizsban lett olimpiai bajnok), de Filip Filipovic és Alvaro Granados sem tagja már a klubnak. Emellett a váradiak eddigi remek szereplésének az egyik legfontosabb letéteményese, a 28 éves kapus, Lazar Dobozanov a nyár folyamán éppen a Novitól igazolt a VSK-hoz. 

A váradi csapat tagjai közül hárman, Belényesi Dávid, Lazar Dobozanov és Vancsik Levente a hétvégén kilátogattak a FestiFall egyik szponzorának standjához a Szent László térre, ahol közös fényképeket készítettek a rajongókkal, és autogramokat osztogattak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában