Labdarúgás

5 órája

Stabilizálta dobogós helyét a CAO-NAC

A labdarúgó IV. Liga múlt hétvégi mérkőzései közül a legizgalmasabbnak a CAO-NAC–Nagyszalontai Olimpia összecsapás ígérkezett.

Fotó: Teo Biriş

Jósa Attila 

A találkozó előtt a hazai csapat a harmadik, míg a vendégek közvetlenül mögöttük, a negyedik helyen álltak a tabellán. A Hegyközpályiban rendezett mérkőzés előtt egyperces néma csenddel tisztelegtek Gheorghe Şut emléke előtt, aki az alsókocsobai Izvorul Cociuba egykori kapusa volt, és a zöld-fehérek játékosa, Andrei Şut édesapja. Andrei bátyja, Adrian Şut jelenleg a román Szuperliga címvédőjénél, az FCSB-nél játszik, és már a román válogatottban is bemutatkozott. A vendégek lendületesen kezdtek, nyomás alá helyezték a hazaiakat, ám Balog kapujára nem voltak különösebben veszélyesek. A hazai oldalon Waritz már a 8. percben megvillantotta tudását egy távoli lövéssel, amely a kapu fölé szállt. A 21. percben már nem volt kegyelem, megszerezték a vezetést a váradiak: Ciocan tűpontos beadását a csapatkapitány Zádori közelről fejelte a kapuba (1–0). Az elkövetkező percekben újabb veszélyes helyzeteket alakítottak ki Andrei Haş tanítványai, de Zaha kapus bravúrral hárította Ciocan próbálkozását, Waritz lövése pedig ha nem is sokkal, de célt tévesztett. A szalontaiak a 36. percben majdnem egyenlítettek: Emil Pop négy-öt méterről fejelt kapura, de a labda egy hajszálnyival elkerülte a hosszú sarkot. Három perccel később Zádori ismét főszereplővé vált, ám remek cselsorozatát követően a 16-os sarkáról fölé célzott. A szünet előtt két perccel Raul Ardelean bal lábbal lőtt a kapu hosszú sarkába, így 2–0-ra növelve az előnyt. A második játékrész rögtön egy izgalmas helyzettel indult: Radco Iabloncic szabadon tört kapura, de Balog remek reflexszel hárította a próbálkozását. A másik oldalon Sergiu Ciocan távoli lövése okozott veszélyt, majd egy perccel később Ciocan egy pontos lövéssel javított, ezzel 3–0-ra alakította az állást. A háromgólos vezetés azonban mindössze egy percig tartott: Balog kapus pontatlan passzára Andrei Iacob csapott le, és 25 méterről a hálóba lőtt az 50. percben (3–1). Bár mindkét csapat további gólt próbált szerezni, több találatot nem láthattak a nézők. A mérkőzés utolsó fontos helyzetét Cristian Jurcuţ jegyezte, akinek lövését Zaha kapus bravúrral védte a ráadás perceiben. A győzelemmel a CAO-NAC megerősítette harmadik helyét a tabellán, és mindössze egy pont hátrányban van a második helyen álló Fugyivásárhelyi SK mögött. A következő hétvégén a forduló rangadóján a két csapat éppen egymásnak ad randevút a váradalpári focipályán.

Jegyzőkönyv

CAO-NAC–Nagyszalontai Olimpia 3–1 (2–0). 

G.: Zádori S. (21.), R. Ardelean (43.), S. Ciocan (49.), illetve A. Iacob (50.) 

CAO-NAC: Balog K. (C. Har, 58.) – L. Mănoiu, O. Ienciu, A. Alungi, S. Mîndrila – C. Jurcuţ, R. Ardelean – Zádori S., 9. Waritz Á. (A. Şut, 67.), S. Ciocan – D. Lăsconi (F. Vesa, 79.) 

Vezetőedző: Andrei Haş. 

Olimpia: D. Zaha – D. Budău (L. Pruncuţiu, 44.), Páljános T., E. Pop, C. Chişe – P. Iabloncic, Katona A. – Kádár J. (R. Vălcan, 83.), A. Iacob, M. Puşcaş (I. Chiş, 83.) – R. Iabloncic. 

Vezetőedző: Cristian Țirban. 

Vezette: Cosmin Cormoş – Alexandru Bogdănel és George Urs. 

Szövetségi megfigyelő: Radu Bitea

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában