Kosárlabda

1 órája

Tetemes hátrányból állt fel a VSK U

A Nagyváradi VSK U kosárlabdázói szerda este hazai pályán is legyőzték az Argeş FC csapatát, miután múlt hétvégén idegenben is diadalmaskodtak felettük a bajnokságban.

Jósa Attila 

A mérkőzés a FIBA Európa-kupa E-csoportjának 3. fordulójában zajlott, a Nagyvárad Arénában, ahol a piros-kékek 78–74-es győzelmet arattak, megőrizve eddigi hibátlan mérlegüket a kvartettben. A szerda esti meccsre kilátogatott az Arénába Petar Kovacevic, a VSK pólócsapatának a vezetőedzője, és a Bihar FC labdarúgói is a lelátóról figyelték a történéseket. A vendégek jobban kezdték a találkozót, és szinte végig vezettek az első negyedben, 18–14-es előnnyel zárva azt. A második negyedben már 13 pontra nőtt a lila-fehérek előnye, ekkor Kris Richard fújt ébresztőt társainak. Félidőig 4 pontosra faragták hátrányukat a Vörös Oroszlánok (38–42), akik a második játékrészben teljesen más arcukat mutatták. A jóval feszesebb védekezésre váltó váradiak Williams és Tarolis vezérletével 23–12-re nyerték a harmadik negyedet, így a záró negyed előtt már hétpontos előnnyel vonulhattak pihenőre (61–54). A VSK U a 4. negyed első három percében nem talált utat a kosárhoz, az Argeş FC egy 5–0-ás sorozattal így 2 pontra még fel tudott zárkózni, de újabb fordulat már nem volt a mérkőzésben, a hazaiak 8 ponttal elhúztak (78–70), így annak, hogy az utolsó két kosarat a vendégek szerezték, már nem volt nagy jelentősége. A csoport másik mérkőzésén a lengyel Spójnia Stargard 89–72-re nyert Észtországban, Pärnuban. A VSK U következő mérkőzését október 30-án játssza idegenben, a Spójnia Stargard ellen a FIBA Európa-kupa negyedik fordulójában, de előtte még október 26-án, szombaton a Konstancai VSK-t fogadja a bajnokságban.

Jegyzőkönyv

Nagyváradi VSK U–Argeş FC 78–74 (14–18, 24–24, 23–12, 17–20). Nagyvárad Aréna, 3000 néző. 
VSK U: K. Richard 16, D. Tarolis 14, T. Williams 12, B. Brown 15, K. Young 5, S. Pridgett 2, Török R. 5, P. Petrilevicius 9, C. Topai, B. Nicolescu, R. Mureşan, M. Schmidt. Vezetőedző: Cristian Achim. 
Argeş FC: K. Hill 9, R. Odomes 6, T. Fometescu, R. Djokovic 11, Z. Smith 7, C. Jones 11, V. Nistor, C. Allen-Williams 24, D. Antonescu, V. Dănescu, B. |îbîrnă, A. Price 7. Vezetőedző: Nebojsa Vidic. v: Sinisa Prpa (szerb), Zdravko Rutesic (montenegrói) és Ióannisz Tiganisz (görög). Szövetségi megfigyelő: Panajótisz Tavarisz (görög).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában